Fitnessfestivalen 2019 – En veritabel publiksuccé

Hafþór Júliús Björnsson

Årets upplaga av Fitnessfestivalen, som vanligt inhyst i Stockholmsmässans A-hall, drog fulla hus och trånga gångar mellan välfyllda montrar. Branschen verkar inte tappa greppet om sina anhängare, oavsett vad som redovisas i undersökningar om kosttillskotts verkningsgrad före, under och efter träning. Är det drömmen om en ”quick-fix” eller är det så att livsmedelsindustrin i sin sfär försöker bromsa användandet av egna intressen? Det återstår att få entydiga svar på.

Fitnessfestivalen – norra Europas största event när det gäller träning, fitness och aktiv hälsa, invaderade Stockholmsmässan i helgen som passerade. I år gästades Fitnessfestivalen av flera STORA profiler. som de amerikanska bodybuilding-legendarerna Jay Cutler och Kevin Levrone.

Mest överväldigande av alla, var ändå den tvättäkta Hollywood-stjärna i år! ­Den isländske ”jätten” Hafþór Júliús Björnsson som spelade Gregor ”The Mountain” Clegane i HBO-serien Game of Thrones kommer till festivalen. Hafþór som är 206 centimeter lång och 190 kilo tung vann titeln World’s Strongest Man 2018. Om du vill matcha honom måste du klara 474 kilo i marklyft!
Hafþór Júliús Björnsson fanns på plats fredagen den6 december både på scen och för att träffa sina fans i Reign’s monter. Du kan se unika bilder på ”Jätten” här i reportaget.

Ta på dig gympadojorna och häng med på Frontface Magazines guidade tur runt Fitnessfestivalen.
(Observera att även om vi refererar från många i mässan ingående moment och i bilder visar upp olika profiler, innebär det inte per automatik att Frontface stödjer eller promotar vissa delar av den livsstil som är känt att tävlandet inom sådana moment innehåller).
All photos © Peter Ortvik
Denna gigantiska ”Michelingubbe” mötte besökarna i mässans foajé.
Man kan eventuellt tycka att den lite väl övertydligt profilerar delar av konceptet som inte tilltalar den breda massan av tränande.
Temperaturen var hög inne i hallen… Hafþór Júliús Björnsson  med hela Reign-teamet på övervåningen i deras stora ”Monter-borg”.   Man kan bara gissa hur hans mor hade det under förlossningen… Fitnessfestivalens grundare, legendaren Ove ”B&K” Rytter, satt uppe i Pressrummet och kunde se ned på ett koncept han skapat men nu lämnat för nya utmaningar. -Vad har Du på G, Ove? The Butcher, Gladiatorprofil med glimten i ögat. Led-rygg-nacke-muskler kunde få tips och hjälp fi Naprapatmontern, där elever tog hand om besökarna under överinseende av Naprapatlärare. Kevin Leverone berättade om sin långa karriär och hur han nu i backspegeln ser på helheten. Kevin i montewrn, där han skrev autografer och gav träningstips. Riktigt mumsifa pannkakor, gjorda på proteinberikat mjöl. Tack tjejer! Här fanns det både styrka, smidighet och balans. Han måste ha känt sig precis som han gjorde i Paradise Hotel… om inte ÄNNU mer omsvärmad… …det ser man nästan på leendet… Patrik från JUST EGG samspråkar med en herre som satsat på hållbarhetskonceptet. Han är nämligen 74 år UNG. JUST EFF är ett kosttillskott bestående av… just det.. bara ägg. OBS, helt skalfritt…

Akta pekfingret, Patrik. Du kan göra dig illa… Rodrigo Pereira Couthino från Portugisiska Imperial sökte gymkedjor som kunde vara intresserade av att få ”Bars” med sin egen logotyp på omslagspappret. Blockheadenergy presenterade sina olika tuggummin. Vi fann bl.a. rena vitamintuggummin och även exempelvis sådana med coffein – vitamin – Ginsengkombination.

FLEXVIT – Bands Reloaded.
När man reser och inte har tillgång till ett gym, är det utmärkt att ha med sig lättviktiga ”latexgummiband” av olika längd och med olika grad av motstånd. Utvecklingen har gått framåt och här ser vi textiltäckta sådana. Produkterna kändes ha god kvalitet och torde bli en hit för alla på resande fot och för hemmaträning )förutom den typ av gruppass som använder liknande utrustning). -Det är bara att hugga i… the stock-market is going down…Intressanta stänger med fjäderupphängda vattenbelastade kärl. Hasse Hågestam och gänget från Bolero hade fullt upp med att servera smaksatt vätskeersättning till överhettade mässbesökare.

BB-legendaren lay Cutler var en mycket vältalig herre med många poänger i sitt framförande.  Att han är väl utbildad inom marketing, råder det inga tvivel om. Självklart har Jay sin egen produktlinje. Celcius slår alltid Farenheit.. eller hur, tjejer..?  Party-time! Självklart med DJ… Mässornas Mästare..?  Eftermiddagsduellen…Folkabussposering, en klassisk gren på stränderna under 60- och 70-talen… Goodie-Bagsen gick åt som jordnötssmör till elefanter. Då får vi tacka för i år. Lycka till med försäljningen, girls.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/