God Mat och Spännande Drycker – Premiär i Nackastrandsmässan för ”Dryck & Delikatess”

Tillsammans med mat- och dryckesconnaisseuren Stefan Lindström, förlagsdirektör på bokförlaget Grenadine, gjorde Frontface Magazine ett välsmakande nedslag i Nackastrandsmässans ”Dryck & Delikatess”, en helt ny mässa. Lite annorlunda var att denna mässa delade tid och plats med en Trädgårdsmässa, vilken vi dock snabbt passerade igenom, då  ingen av oss har vare sig trädgård, altan eller passande balkong.

Följ med oss runt på ett välsmakande och väldoftande besök här nedan. Ett varmt tack till Arrangörsduon Marianne Wallberg och Heléne Reuterwall Thideman för inbjudan och info. Dessutom ett gemensamt tack till alla utställare som förgyllde vårt besök med utmärkt info och härligt väsmakande samvaro i montrarna.
Vid ankomsten togs vi emot av Mässgeneral/VD Marianne Wallberg och Marknadsansvarig Heléne Reuterwall Thideman. Det första vi fick prova, var en ”Mangofierad Maltdryck” (enligt Fredric Johansson, bryggmästare på Pine Ridge Brewery(, som poserar här nedan med Stefan Lindström. Vi fastnade speciellt för bryggeriets Stout, som var riktigt mjuk, fyllig och utan vassa kanter.
En kul produkt var deras ”Bärs In Box”, som kan ses här ovan. Nästa stopp var hos Somelier Ancha Birnik, som lät oss testa några olika champagner, och som verkligen drog igång smaklökarnas intresse.
Vi fastnade för tre riktigt goda champagner:
Guldkula  Premier  Cru Brut
Palmer & Co  Vintage 2012  och Blanc de Noirs
Charles Heidsieck Brut reserve och rose brut reserve
Hos Erik Haeffler och Conveija, stod ett antal välkylda champagnesorter och väntade på oss. De tre vi testade, var alla mycket intressanta men med klart olika karaktär.
Förutom själva drycken, måste vi ge Conveija en eloge för mässans snyggaste t-shirt tryck. På scenen invid montrarna, höll den kände dryckesförfattaren Michel Jamais en föreläsning. Vi hade nog det längsta besöket under dagen hos Lars Taavola och hans kollega i montern med det tydliga namnet AB Svensk Sprit. lars har sedan länge haft glimten i ögat och med småroliga idéer redan för många år sedan, har Frontface besökt hans monter under olika mässor, även ute i Älvsjö.
Den här gången fick vi prova deras ”Planka”, som innehåller det du ser på bilden nedan:
Fem sorters 2 cl  nubbar, ackompanjerade av lika många skedar med ytterst välmatchande munsbitar som färdigställdes av Lars kollega Isabella Paoli..
Lars berättar själv: ”På Plankan från vänster:

1. AB Svenska Sprit Akvavit med rysk tapas (crème fraîche, finsk saltgurka och akaciahonung).
2. Willy Nilssons Bäsk med Sjögrässallad (wakamesallad med fin japansk soya)
3. AB Svenska Sprit Punsch med hummus, rostad lök och slotts vanliga ursprungssenap. (Senapen gör att man får en ärtsoppeupplevelse).
4. AB Svenska Sprit Vodka med romkräm och Bjäre vinägerchips. (Romkräm av bulgarisk färskost, crème fraîche och röd stenbitsrom)
5. AB Svenska Sprit Fläderbrännvin till lakritsglass som beströtts med hela rosèpepparkorn.”

-Mmmmmmm…njutbart…. Stefans favorit var  nr 3.     Vill du ”gå plankan”? Håll ögonen öppna och skapa din egen planka, kanske du kan få tips från
Lars hemsida HÄR.
Om dras monterbakgrund var en illusion av djup, så var produkterna verkliga. Tord Guldbrand och Stefan hade mycket att prata om när det gällde whisky från High Coast. ”We Are Family” kunde ha varit temalåten hos  Tirage, där Fredrik och teamet gav oss en djuplodande insikt i champagnelinjen från Joseph Desruets.  Kan rekommenderas.      Dessa två gentlemen gav Stefan en utmaning, genom att be honom välja ut den Rom har bäst föredrog av de olika han fick smutta på.   valet föll på den 30-åriga Ron Barcelo Imperial.Här gick det vilt till…tur att inga jägare fick korn på 12-taggaren Peter Ortvik, då hade detta reportage aldrig kommit att bli av. Vi fick prova på rökt anka, rökt vildsvin och en himmelskt god vildsvinsröra. Stefan blev så frälst att han köpte med sig lite av varje från montern.   Avslutningsvis kylde vi av gomseglet med en rejäl bägare hemlagad italiensk glass från Nonna´s Gelato. Tjejerna gjorde ett bra jobb u att få oss ytterst sugna på olika smaker. Hasselnöten blev en personlig favorit för Chefredaktör Ortvik.
Med detta stängde våra magsäckar topplocket men vi längtar i skrivande stund redan till nästa års version av mässan. På återätande!

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/