Frontface på Åland del 6 : Ölmassage av kalv på Haga Kungsgård.

Kalv_009-Mums, jag ääälskar fingrar…Kalv_001Nyfikenheten var stor inför morgonbesöket hos Christian Ekström på Srallhagen Bryggeri.
Vi var utlovade att få följa med till den gård där Stallhagen föder upp runt 100 kalvar varje år.
Kalvarna blir så småningom mat som serveras i Stallhagens pub/restaurang, tillsammans med närodlad (ja, grannodlad, skulle man kunna säga) potatis och grönsaker. Kalv_002-Gården vi skall besöka heter Haga Kungsgård. Vi använder ren öl för massage av kalvarna, (kan inom parantes nämna att vi även har gjort en massageolja baserad på humle och rapsolja, som används på en massagestudio och som fått ett otroligt bra resultat på psoriasis)
Kalvarna får massage i ca 12-15 minuter, två ggr i veckan under 6 månader. Detta ligger till grund för vår målsättning att skapa det bästa kalvköttet på marknaden, där vi tar tillvara möjlighet och helhet från födsel till konsumtion.

Kalv_003Förutom Frontface, fanns ett spanskt och ett tyskt mediateam på plats. Kalv_004-Nu åker vi. Kalvmassage på gång. Kalv_005Stallhagens egen söta lilla firmabil. Kalv_006Vi möttes av ett gäng lena mular på gården där småkalvarna tog emot oss. Kalv_007Kan man kalla det för ”Kalvkoja”? Kalv_008Christian börjar med att spruta på ”massageoljan”, som egentligen är näringsfyllda restprodukter från bryggeriet. Sedan masserar han (och övrig personal” han in detta och kalvarna ser verkligen ut att njuta av behandlingen. Kalv_010Haga Kungsgård, delar kan skymtas i bakgrunden. Kalv_011 Kalv_012 Kalv_013 Kalv_014Vissa blir aldrig mätta på ”finger-food”… Kalv_015Mats blev sugen på en karriär som Kalvmassör… Kalv_016…men fick nöja sig att agera bitring för en lille krabaten. Kalv_017Senaste produktionen, bara ett par timmar ung. Kalv_018”Vi är polare…i varje fall under ett år…”  Kalv_020-Kan man få sig en milkshake, morsan..? Kalv_021kan det vara en kalvpingplats? Kalv_022Regn och rusk gjorde att vi kortade av besöket och hoppade över att själva köra igenom en kalvmassage. Alla ville tillbaka till Stallhagens goda värme och ännu godare öl.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se.   All trafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

 

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/