JUDY – Stark film om Judy Garlands nedåtspiral som människa och artist

När man ser filmen ”Judy” om stjärnan Judy garlands sista trasiga tid, där hon inte bara sviker sina fans och de som ger henne chans efter chans utan även sin familj, sina barn och sig själv.
Filmen visar med all tydlighet hur lätt en bräcklig konstnärssjäl knäcks av alkohol och tabletter tillsammans med det symptom som de flesta missbrukare lider av – sjärvförnekelse.

Scanbox Entertainment själva beskriver filmen så här: ”Det här är skådespelarinsatsen som kommer att vara på allas läppar i höst. Tidigare Oscarsbelönade Renée Zellweger, som visade upp sina musikaliska talanger i filmen Chicago, gestaltar Judy Garland i filmen om den sista turbulenta tiden i stjärnans alltför korta liv. Zellwegers omtalat porträttlika tolkning låter oss möta den Judy hennes publik älskade: kvick och slagfärdig, tuff och känslig, smart och dumdristig – en sann legend.” Vi kan bara hålla med.

Filmen är känslosam på många plan och precis som sägs ovan, vill även vi på Frontface Magazine ge en stående ovation till huvudrollsinnehavaren Renée Zellweger för hennes prestation, både som skådespelare och som artist. Detta är en ”One-woman-show, där allt annat runt henne bleknar och till och med själva historien tycks stå stilla, när hon kliver in på scenen och tar över.

Frontface ger filmen ”Judy” betyget FFFF+ av fem möjliga.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/