Stand Out – En Fotofylld Dag Med Inspiration & Information I Skyddsrummet

När det dök upp en pressinbjudan från Kathy Madison, MADISON Group PR i Cambridge, MA, USA, blev överraskningen stor att de hittat fram till svenska Frontface Magazine.
Inbjudan gällde en heldag med seminarier, inspirationsföreläsningar och produktdemonstrationer inom fotograferingsplattformen och naturligtvis tackade vi omedelbart JA till inbjudan.

Det lyckade eventet hölls i onsdags i ”Skyddsrummet” på Södermälarstrand, strax
nedanför Munchenbryggeriet. Här nedan kan du följa med oss runt och se vad vi fick oss till livs, förutom de goda mackor och Wraps som det bjöds på under timmarna mellan kl 10-18.

Observera att vår fotodokumentation är utförd med en liten kamera, kompatibel med vår mobilkamera Samsung Galaxy K-Zoom och därför inte ger full rättvisa åt bildernas innehåll.
Please observe that all photographic material in Frontface Magazine is protected by laws of copyright.It is okay to use the links to our reports, but it is not allowed to copy photos and use them in any way, without written permission from the copyright holder, Peter Ortvik. All photos/images cen be purchased from our Image Bureau, www.primepix.se or contact the copyright holder, Peter Ortvik directly at ortvik @frontface.se. All web traffic is to be directed to Frontface Magazine, that is our basic philosophy. Thank You for respecting this.

Vi ”ramlade” först in i Sonys monter, där vi fick se hur snabbt utvecklingen med ”mirrorless cameras” har gått. Sonys Nordic Technical Product Manager, Mr Hung Tang och Sonys Account Manager Sebastian, vise stolt upp det senaste, bl.a. Sonys flaggskepp, Alpha A9.Hos Phase One, träffade vi Lasse Pettersson från Scandinavian Foto och Phase Ones Marketing Director Uffe Damtoft Pedersen, som visade upp det superprofessionella   och heltäckande konceptet för den extra kreativt kräsne yrkesfotografen.Seminariesalen var i stort sett fullsatt hela dagen. Fairytale Fashion med Bella Kotak & Pratik Naik

Bella Kotak and Pratik Naik är två ksuperkreativa individer som rör sig i den sfär som omfattar både mode- och fantasivärldarna. Bella är en ”fine art conceptual artist” som gör sagovärlden levande genom sina temafotograferingar. Pratik är en ytters skicklig kommersiell och redaktionell retuschör som genom sin finputsning av digitala bilder, skapar nya nivåer åt befintliga originalfoton.. Under sitt seminarium, arbetade de både individuellt och tillsammans med den drömbild som Bella skapade med sin danska modell.

Bella skapade verkligen en sagokänsla med hjälp av outfits hon köper eller lånar från olika designers och tillverkare. Hon gör oftast hår och make up själv. Ibland är det dock peruk som får tjänstgöra, när modellens eget hår inte räcker hela vägen-

Kan det vara kunskapens äpple? -Låt oss tänka efter…

Tack för en mycket intressant timme i ert sagoland. I nästa paus hälsade vi på hos NI Premium Brands / Network Innovation AB, där Key Account Manager Bjorn Lidfors visade allt om en riktigt intressant och smart produkt:
ROTOLIGHT. Detta är en mycket versatil produkt för den mobile fotografen.Man kan ytterst lätt och snabbt justera både vitbalans/färgtemperatur… …och hur starkt ljus man vill ha för varje bild. Det finns även en ”Kit-Bag” med två Rotolights, färgfilter och stativ. En riktig ”Vill-Ha-Väska”… Batteriepack som klarar upp till 3 timmar finns även att tillgå. Bildskärmarnas Rolls-Royce, EIZO, visade upp kollektionens sina olika nivåer.Vi hann inte med alla seminarier men när vår egen ”Guru” gällande ljussättning och affärstänk för fotografer, Andrea Belluso, höll en 90 minuters högtflygande och inspirationsrik berättelse/bollning/föreläsning/perceptionstal om hur man skall lära sig klara av den allt hårdnande konkurrensen ute på marknaden…eller finns det ens någon konkurrens eller konkurrerar vi bara med oss själva? Frontface utsände har haft nöjet att följs Andrea Belluso under flera årtionden, från att ha varit duktig, till att vara enastående. Får du chansen, missa inte att närvara nästa gång Andrea håller ett seminarium. Man kan nästan se att det bara var 9 dagar sedan Andrea och Amanda gifte sig. Lovebirds, ”Tweet-Tweet..”.

Tack för ett ytterst väl genomfört evenemang och tack till alla som vi hade givande samtal med. Frontface ser fram mot nästa års Stand-Out.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/