Stora grillade lyxpilgrimsmusslor slog allt på Grillfesten i Kungsan

Äntligen medverkade vädret till att optimera stämningen, när Grillfesten tog över Kungsträdgården nu i helgen som passerat. Johan Carlén var eventansvarig när Anders Lindström med team satte grillos i huvudet på en skock grillkolholister som osat (!) ja tck till inbjudan och hissat gomseglet för att få plats med så mycket som möjligt.
Följ med Frontface runt på en salivstimulerande promenad genom dagen…och vi spar det godaste till sist…

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.
Jeanette Höglund prickade av alla på VIP-listan och såg till att ingen ätit för mycket i förväg för att kunna få tillträde till grillbanan.
Grillmaster/Aktör Leif Andrée, Eventmaster Johan Carlén
och Grillfestens General Anders Hallström.
Hot Dogs var ett ämne på tapeten. Här med Jackie Ferm.Thomas hedengran och Lena Asklund inledde med lite förmiddagssol. Rocklegenden Dan Hylander samlade kraft… …till att lyfta på solglajorna… Inga filmer att skriva om idag?Fyra hungriga munnar att mätta? Ingen fara, grillarna är laddade. Sara Sommerfeld och Jonas Unger har fullt upp. Ja tack, absolut… med långa benet först, Malin Ewerlöf. Alexander Erwik och Peter ”Hot Dog” Englund. Det var lätt att se rött… Jovan Radomir har snart en ny bok på gång. Hoppas den smakar lika bra som den förra. -Men matte…visst serverar de hot dogs här? Jag är ju ”Hot”, har du sagt… Frontface assisterande fotograf för dagen, Clas lindstål, skall strax få tillbaka energin med hjälp av en superlyxburgar, gjord på 100% Black Angus-kött från Lindströms. ”Stör mig inte, jag har händerna fulla…” Eventarrangör Johan Carlén med Engelens Bosse Karlsson. Team Arne Hegerfors. Inger Nilsson har pippi på att grilla. Vissa skall alltid stå i glamourens centrum… Henrik gillar innanlår och Magnus föredrar ytterlår, så bröderna Rongedal behöver aldrig slåss om bytet… Paret Grudin gillade allt som gick att grilla, även det som var skämt…om det var bra skämt. Men…sågs inte vi nyss på Orangeriet? Om man nu skall Fråga Doktorn…var är då doktorn..? Kan man pimpa en grill? Tres Grilgos. Kan det bli en ny TV-serie med Leif Andrée i filérollen? Posering förbjuden, vid vite beivras… Johan Becker är inte japan men har har sin största marknad där. Soya-närå…eh…Sayonara. Om Anna är Skipper, så är väl de andra curlade in i grillbanan. Besök hos Holy Smoke, där vi provade goda korvar. AnnaSkipper med kollega vid den egna montern, där man lanserade ”Whole Spice” från Napa Valley.
prukterna ingår i konceptet BaseCooking.Läs gärna mer om ”Whole Spice” HÄR.
Eftersom vi redan publicerar reportaget, har vi ännu inte hunnit testa de produkter vi fick med oss.Visst blir man kryddsugen?Hot Dogge Doggelito gillar att ha ett spicy life. På fotbollsplan är det lätt att springa upp på läktaren och ta sig en korv. En nyrakad Abgar Barsom föredrar dock grillat framför överkokt. More Hot Dogs. Kristian och lilla voffsingen tävlar om Daphnes uppmärksamhet. vem som vann?
Svaret kommer i nästa nummer av Hänt i Hundgården.
Hungrig som en…Bert-Åke Warg…Frontface chefredaktör Peter Ortvik lider inte av väskebrist.  (foto: Clas Lindstål)Coola Sverige-tillverkade bord från VASS med inbyggd plats för både isade drycker och många andra möjligheter. Ett nytt fräscht koncept, värt att kasta ett öga på…HÄRSlutstationen för vår smakseeing, blev ett ytterst intressant besök hos Jimmy Stening. Låt oss först presentera honom, så blir det lättare att hänga med i svängarna:

Jimmy bor med familjen på en 1600-talsgård strax utanför Strängnäs i Sörmland. Han är lant- och skogsbrukare, entreprenör, jägare och hängiven Grill/BBQ-entusiast. Bland de 26 grillarna hittar vi kamodogrillar, kolgrillar, vedeldade stekbord och gasolgrillar mm. Grillar 4-5 dagar i veckan året om…

 

Långskridna planer på att öppna en av landets mest exklusiv grill restaurang på 1600-tals Gården hösten 2018, med bara de finaste och exklusivaste råvaror man kan få tag på, restaurangen kommer att ha 16-20 platser och ha öppet 10ggr på år, detta pga att vi kommer att ha öppet när vi har säsong på våra råvaror som, viltkött från Älg, Kronhjort, Dovhjort, Rådjur, vildsvin, sjöfågel samt Pilgrimsmusslor, Hummer, Piggvar, Hälleflundra, Havskatt bara för att nämna några…… mer info om när vi öppnar kommer att finnas på stening.se samt @jimmystening

Så här ser dessa fantastiska ”jättemusslor ut i sina skal. Här ser man även den delikatess  som heter Romsäck och som man separerar och serverar på liknande sätt som äkta kaviar. Dessa musslors boning, de vackra skalen, köps upp av krögare och återanvänds som ”tallrikar” till förrätter och desserter, berättade Jimmy. Avsmakning av helt rå Pilgrimsmussla med naturligt fräsch sälta.   grillen som Jimmy Stening använder, heter Big Green Egg.Flamberade Pilgrimsmusslor, råvaran a 1500 :- kilot. Kommer från Polarfisk. Jimmy är inte bara en extraordinär kock, han har även det lilla extra i de verbala presentationerna, en riktig showman. Klart något för TV att ta in. Här ses alla tre versionerna: Överst ”originalet”, ej ännu öppnat.
Till vänster, råvarorna och till höger, den himmelskt goda rätten, färdig att intaga.Grabbarna från VASS design trakterades med var sin lyxtallrik, värd c:a en tusenlapp styck. ”Hörru Ortvik, skall du smaka på något riktigt exklusivt..?”
Och det gjorde Ortvik…och han fick vingar, seglade långsamt upp mot den molnfria himlen, sågs försvinna i fjärran under det att han gnolade på ”I´m In Heaven….”.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/