Frontface Magazine bjuder på 185 bilder från Motorcykelmässan 2017 i Älvsjö

Årets MC-mässa ute i Stockholmsmässans lokaler, hade mycket snyggt och intressant att bjuda på.
Så pass mycket att vi fick välja på att publicera ett gigantiskt bildreportage utan bildtexter… eller få bilder med utförliga texter.
Vi valde naturligtvis den första alternativet, då vi gillar uttrycket ”En bild säger mer än 1000 ord.
Med 185 bilder i galleriet du klickar in dig på nedan, betyder det att vi balanserat upp minst 185.999 ord. De´Du!
Men först skall vi hälsa på hos ett härligt gäng tjej…eh…BRUDAR, säger de själva.
Lina Ramshage Orskarsson får själv berätta om ”Brudar – Bågar – Bubbel:
”Brudar Bågar och Bubbel är en idé från mannen bakom Hojrock i Västervik sedan 20 år; Peter Gustavsson.
Det började med ett 2 timmars event i fredagskvällen under Hojrocken.

Bara tjejer är välkomna, det är mingel och det bjuds på bubbel i glasen och snittar. Tjejerna fick titta och provsitta div hojar, lyssna på föreläsningar och lite underhållning. Inför tredje året (2014) fick Lina Ramshage Oskarsson, Ann-Marie Englund och Therese Klingstedt frågan utav Peter att ordna eventet. Då var vi några fler tjejer som jobbade med det. Brudar Bågar och Bubbel är väldigt lyckat och 500-600 tjejer trängs i lokalen.

2016 satsade vi på en egen träff på Lysingsbadet Resort under en helg. ca 130 Kom och bodde på resorten och hade det superbra med spa, mc, shopping, mc-tur, föreläsning av Bla Annie Seel och Martina Haag. Fest på kvällarna och mc-liv på dagarna! I år 2017 kommer vi samsas igen med Hojrock, men avsätter minst 2 dagars aktiviteter bara för Brudar. Många spämnnande planer finns framöver

Lina klLipper in en artikel ifrån Vimmerbytidningen, bara att låna på om du hittar något där.

När Hojrocks ”Brudar, Bågar & Bubbel” blev så populärt att ett fåtal timmar inte räckte till bestämde sig arrangören Peter Gustafsson att det skulle få ta större plats. Nu arrangeras det som ett helt eget event på Västerviks Resort kommande helg.

Brudar, Bågar & Bubbel är en träff för alla tjejer som är nyfikna på mc-världen. Eventet startar på fredag och pågår till och med söndag och är ett samarbete mellan Hojrock och Västervik Resort.

– Här ska man kunna fråga om vad som helst. Tjejer har ofta helt andra frågeställningar än killar när det gäller utrustning och hojar, säger Ann-Marie Englund.

– Vi vill också visa att vi som åker hoj är som vilka tjejer som helst, säger Lina Ramshage Oskarsson.

– Det är fortfarande en manlig värld, men här kommer allt handla om tjejer och mc. Branschen behöver få upp ögonen för att vi finns och att vi gärna handlar, säger Therése Klingstedt.

Vilken erfarenhet av hojåkning har ni?

– Jag hade häst till år 2000 då jag istället köpte cross och ganska snart hamnade på en riktig mc, säger Therése Klingstedt som kör en HD softail 1338 kubik från 1999.

– Jag har alltid tyckt att det varit cool med mc och tog kort på tung mc när jag var 25 år, säger Ann-Marie Englund som kör en Triumph Tiger 1050 kubik från 2007.

– Jag övningskörde i tre år innan jag tog kort på tung mc i höstas, säger Lina Ramshage Oskarsson som kör en HD sportster 1200 kubik custom från 2001.

Vill påverka branschen

Tredagarseventet innehåller bland annat föreläsare som Annie Seel, Cecilia Walton och Martina Haag och underhållning av Mr Polisong and the Pitcrew och Art Nation. Det blir även lektioner i körteknik, utställare och mc-utflykt.

– Eftersom det finns ett stort och växande intresse när det gäller tjejer och hojar, både som ”spätta” och åkare, vill vi visa det som finns och samtidigt påverka branschen. Vi vill ha kläder och bågar som passar tjejer, inte leta bland killarnas utbud.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/