Frontface besöker Sthlm Furniture & Light Fair 2017 – Möbelmässan

Så var det dags för Frontface Magazines 12:e årliga besök på det som i folkmun kallas ”Möbelmässan” ute i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö. Eftersom många av våra bilder säger mer än ett par beskrivande meningar, så kommenterar vi endast där det känns nödvändigt.
Respektive företags logotyp/namn är synligt antingen i bilden eller direkt efter deras produkt/er visats.
Mycket nöje och hoppas det inspirerar till uppgraderingar i hem och på kontor.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Denna läckra skapelse heter Parabolica och kommer från Leolux. Vi provsatt och blev kära direkt. Hybriden mellan fåtölj och divan
är ett ovanligt grepp men man finner snabbt flera olika sitt/liggställningar. Finns i flera färger. Anilinskinn av toppkvalitet.
En annan coolt designad hörna i Leolux-montern.
Felix Bonnier i sin egendesignade skapelse SHAIPA. Djärva linjer, intelligent materialbehandling.    Dessa två audiodämpande högryggare från BOOM, blev lite favoriter. Vi ser fram mot ytterligare modeller, lite lägre och mer designade för hemmiljö. Snyggt och bekvämt!Turkisk-designad fåtölj från CAD  med ypperlig bekvämlighet. Lättskött och tålig skai med fin skinnkänsla. Här vill vi gärna inflika att backapp är en mycket bra produkt (även om den funnits i många år) för att dels lära kroppen att dynamiskt kunna använda och stärka de hållningsmuskler som annars vid sittande arbete passiviseras och mister sin korrekta funktion.
Stolen finns hos många Naprapater och kiropraktorer, där du även kan få mer information.
Börja gärna att läsa om backapp på www.backapp.se Blyg Ballong-vovve. Det fanns tyvärr varken personal eller skylt vid söt-nosarna. AIR WALL: Air Wall är en vägghängd variant av serien Air och passar utmärkt på platser för exempelvis självservice. Med dess slimmade form tar Air Wall inte större plats i rummet än vad som krävs. Siffersystemet mellan ett till nio är inte bara en designdetalj utan även ett system för att hålla koll på höjdinställningar. Välj mellan svarta eller vita siffror och cirkel som standard.

Denna lilla kundmottagning är framtagen i ett projekt, tillsammans  med arkitekten Sofia Kagg , för att skapa en unik enhet för hennes kund.
Lämplig som en liten reception, och materialvalen är många, liksom färgerna. Den kan höjdjusteras med hjälp ev ett batteridrivet stativ så inga sladdar hamnar i vägen.

Det lilla kompakta bordet är framtaget i samarbete med extremskidåkaren Sverre Liljequist . Bordet är gjort helt efter Sverres önskemål.
Formen och färgerna känns alpina, och kablage göms i bordet som är utrustat med elplint med många uttag. Bordet j´har också inbyggd dryckeshållare och belysning. Tavla för minneslappar eller den egna anteckningen då den är skrivbar Detta och två bilder till nedan, visar Portugisiskt kakel. Bilderna kan tyvärr inte göra produkterna rättvisa. Supersnyggt! Så går vi över till motsvarande produkter från Italien. Även desa är riktigt läckra i verkligheten. När middagsbordet är rensat, blir det rundpingis… Här bubblade det friskt. Snyggt och avslappnande. Vi åkte vidare till nästa station…utan förseningar eller växelfel.  Liten snygg workstation från naver. Detta gillade vi. Du vet hur stökigt det kan vara med täck-koppen man skall få på plats, när man hänger upp en taklampa som fästs på befintlig takkrok. Dessa smarta mjuka täckkoppar, finns i flera storlekar och är mycket smidiga att applicera.
En riktig ”Draknästet-uppfinning”. Cable Cup. En skön liten antikrosa 2-sitsare från Tom Dixon. Så har vi nått slutstationen för denna gång. Avstigning för samtliga läsare, reportaget vänder.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/