IcelandAir firar 80 år i störtsäkra Skyddsrummet på Söder Mälarstrand

icelandair_rubrikDet var länge sedan man behövde kliva in i ett skyddsrum av orsaker man helst vill undvika men när det bjuds till födelsedagsfest.. och objektet fyller vördnadsfulla 80år, ja då kryper man gärna in. Speciellt när Skyddsrummet är e festlokal på Söder Mälarstrand.
Det Isländska flygbolaget ICELANDAIR har alltså varit verksamma i hela 80 år och då får ma nästan ta till en ”Göteborgare2 OCH SÄGA: -Jöklar anamma!

Följ med oss på  en flygtur runt festiviteterna, det bjöds på både god mat och generöst med jökelvatten.
Dock höll sig alla vulkanistiska krafter i schack och inga svavelosande svordomar kunde höras från de heta källorna.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se.   All trafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.
ice_004-Välkomna, skölj ned resdammet… ice_005Miss DJ på plats. ice_006Det börjar fylla på.  ice_007Icelandairs Marknadschef Gudmundir Thor Thoraarson med vänner. ice_009Trevliga tjejgänget som arrangerar weekendresor till bl.a Island. ice_010Fotoautomaten gick varm. ice_011Ruskigt goda veggo-wraps hämtades ut här.
ice_006bJu fler wrap-kockar, desto bättre wraps…mums..ice_012Johan Älvag tog greppet om mikrofonen och berättade vad Icelandair åstadkommit genom åren. ice_014-Och nu är det dags att lyfta en skål för 80-åringen… ice_015Är ni redo i ledningsgruppen? ice_017…och är ni ALLA redo nu? ice_019-JAAAA…det är vi… ice_021SKÅL och Happy Birthday. ice_022Äkta handgjorda isländska tröjor… ice_023…fick posera bredvid Roll-Upen. ice_023b-SHOWTIME! Nu skall Örn ´Arnason berätta om 15 sätt att bli en godkänd Islänning… ice_025Alla lyssnade med spänning. ice_026-Först måste man lära sig hur man uppför sig socialt: ice_029-Det gäller att alltid käfta emot, man får inte hålla med om någonting. ice_030Sedan får man inte vara blyg. Det avhjälps lämpligen med C2H5OH i lämplig dosering… ice_032-Och om man går vilse i skogen, behöver man bara resa sig upp. Den isländska skogen är bara knähög. ice_033En äkta islänning äter bara kokt fårskalle och råa fårtestiklar i gammal surmjölk. ice_034-FÖRSTÅR NI..? ice_035-Men du där, fotografen…har du hajat någonting alls?
silvstedt-1992_island-dressFotnot: 1992, när Frontface Chefredaktör Peter Ortvik tog med Victoria Silvstedt, då 17 år, till modevisningsprojekt i Istanbul, bar Victoria bl.a en Isländsk Vikinga-bröllopsklänning från filmen ”Korpen Flyger/Flight Of The Raven”, som Peter lånat från ett museum.
silvstedt-1992

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/