Frontface på Åland del 3: Incheckning på Arkipelag och besök i Smakbyn

Efter en hård arbetsdag ombord Viking Grace, vilket i detalj kan ses HÄR (Skaldjur & champagne) samt HÄR (Kreativ drinkprovning), hämtades vi i terminal av Visit Ålands pigga praktikant Leah, som körde oss ned till Hotell Arkipelag, där vi inkvarterades i var sitt rum på 4;e våningen. Hotellet ligger fint till invid gästhamnen och har förutom en mycket god frukost, både fin utsikt och en skön utomhus relax-pool och bastu/inomhuspool. Efter en titt på detta, laddade vi alla batterier (kamera-, mobil- och hjärncells-) under en halvtimmes power-nap.

SAMSUNG CSC
Rymliga rum med gott om garderobsplats och avställningsytor.

Arken_4Utsikten från balkongen… Arken_5…hade heller inget övrigt att önska.Arken_7Hade vi haft tid, hade vi gärna legat en stund vid poolen men Frontface är ju alltid på språng… Arken_8Lugn och ro fanns att hämta vid inomhuspoolen, vägg i vägg med bastu och dusch.

Vår ciceron Leah hämtade upp oss inför ett besök i den kända anläggningen Smakbyn, där Mikael Björklund inväntade att få ta över våra smaksinnen, både i restaurangen och i bränneriet. Gruppen utökades med två pressteam, ett från Spanien och ett från Tyskland, vilka vi hade nöjet att mingla runt och umgås med under samtliga kommande programpunkter.
Smakbyn_001Chef Maestro Mikael Björklund i egen hög person, hälsade oss välkomna och berägttade lite om dagens specialare.  Du finner meny och detaljerad info om vad Smakbyn har att erbjuda på den HÄR länken.Smakbyn_004Till förrätt: Åländs motsvarighet till ”Gubbröra”, toppad med matjesill.
Smakbyn_005Huvudrätten bestod av en combo med både lammfilé och engentillverkad lammkorv, perfekta potatisar i mycket fräsch och saftig sallad. Allt av toppklass och som lämnade smakrika minnen i närheten av våra gomsegel. Smakbyn_008Mikael Björklund i mitten, ”Team Tyskland” (Sebastian & Jenny) till vänster, Mats och Visit Ålands Leah till höger. Smakbyn_009En titt nere i lagringskällarvalven. Smakbyn_010Innehållet är döpt till Ålvados, vilket är en tydlig Åländsk lek med ”calvados”. Smakbyn_012Lite av bränneriets utrustning på display. Smakbyn_014I Smakbyns shop fann vi ett antal diskdukar med tryckta budskap, vilka vi tyckte passade bra för att matcha den outtröttliga energi som vår värdinna Leah utstrålade, så hon ”tvingades” posera bredvid dessa.
Smakbyn_002Stort tack till Micke och all personal som pysslade om oss så väl.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/