Första anhalt under promenaden mot city, var att hälsa på hos Visit Åland, där Annica Grönlund (till höger) och kollegor tog emot och gav oss en hel del matnyttigt, bland annat biljetter till Sjöfartsmuséet och fartyget Pommern.
På väg in i Sjöfartsmuséet.
Där vi möttes av både nedskalade modeller…
…och”riggad” äkta vara. Denne herre stod i spetsen. Kan då kallas Galjonsherre?Kollegan Mats provade hur det kändes att stå vid en fullvuxen kommandobrygga med tillbehör. Känd profil… För både små och till synes stora barn fanns det möjlighet att digitalt lägga ut/lägga till med riktigt stora fartyg vid Mariehamns ”P-platser”. Hur det gick? Tur att Mats inte är styrman på Viking Lines fartyg.Sedan tog Mats en lätt paus o knölade ned sig i den korta och trånga kojen. Gammalt sjömanskök. Får det lov att vara en kopp? Den ena av de två bevarade äkta sjörövarflaggor som finns i världen. ”Rockade Fett”. Lite Heavy Metal-feeling även från denna Sydafrikanska bock. Denna naturtrogna målning var uppåt 3 meter bred och man kunde nästan känna saltstänken. Propeller XXL Kort promenad över till segelfartyget Pommern. …men vad är det vi ser uppe på spridaren? -Fikapaus eller dejting? Innan solen sjunkit helt, var vi inbjudna av Visit Åland till middag på ÅSS Paviljongen nere invid Pommern. Stället var fullbokat, så glöm inte reservera bord via boka@paviljongen.axÅländska Landsrådets Jurist Mikael Juresta gjorde oss sällskap. Till bords med flera tyska journalister. Viking Lines tyske Prokurist Ralf Buchfink, Annica från Visit Åland och Frontface Magazines chefredaktör Peter Ortvik. Herr Juresta ser nöjd ut och det kan vi förstå. Maten var förträfflig. Förrätt: Lättrökt kalvtartar med solroskrisp, kantareller och rostad vitlöksmajonnäs. Restaurandens Källarmästare Björn, såg själv till att allt var till belåtenhet.
”Helstekt oxfilé Provencale på vårt vis”. Mör, saftig, mycket gott kryddad och med såser (hemliga) som gav ett nytt intryck åt en klassisk rätt. Absolut perfekt, tyckte chefred. Ortvik. Mikael Juresta provade Knaperstekt anka med variation på selleri, hasselnötter och lavendelsky.
Rätten fick högsta betyg.
Efter en sent avslutad vända nere på stan, där vi besökte den överrraskande stora och välfyllda Nattklubben Arkipelag, var det dags att vila fotsulor och hjärnceller på det snyggt designade och nyrenoverade Hotel Pommern, som ligger centralt i Mariehamn.
En smygtitt in i frukostmatsalen.
Rummet var ytterst välplanerat med många smarta avställningsytor och en skön ”Continental-Bed”.
Så här sexigt blir det med nedtonat i gryningsljus.
Kaffemaskin fanns på plats, en bra detalj som säkert uppskattas av många.
Dusch , WC och handfat med gott om plats och bra detaljfunktioner. Så borstar vi tänderna och säger God Natt!
Comments are closed.