Frontface testar Mallorca 2014: del 5, Palmas gatuliv och den snyggaste baren

Palma-Streetlife_011Palma de Mallorcas gatuliv är både färgstarkt och omväxlande. Från de små gränderna nere i den gamla stadsdelen, till de stora varuhusen på avenyerna i shoppingdistriktet. Följ med Frontface på en fotvandring runt i Palma.
Palma-Streetlife_012Vi startar promenaden vid den välkända gamla gatan som mynnar direkt ut i stora allén med varuhusen och de välkända butikskedjorna.
Palma-Streetlife_021Här ses samma plats uppifrån trappans topp.Palma-Streetlife_022Söt-Palma, en skandinavisk godisbutik…för den som inte kan hålla tassarna borta från sockersuget.Palma-Streetlife_026En mild protest mot julskinkan.Palma-Streetlife_050Åter ute på den stora avenyn, korsade vi denna bro med fin utsikt över Torrent sa Riera.För att kunna se utsikten ännu bättre i motljus, hoppade Mats in på en elegant optikbutik, där han hittade ett par läckra RayBan till ett pris långt under vad de skulle kostat i Sverige.Palma-Streetlife_051Efter detta hörde vi ett välbekant ljud, som fick oss att agera och ta ett bord på ett litet torg.Palma-Streetlife_025Det välbekanta ljudet vi hört, var naturligtvis ”Skål”, så det blev till att vila fötterna till en Café Nero.Palma-Streetlife_024;ats var inte en att undersöka ställets bestånd av kvalitativ rom. Han blev inte besviken.Palma-Streetlife_028Styrkt av vilan, tog logistikansvarige Mats täten och strax före solnedgången nådde vi fram till dagens ”Piece de Resistance”,
den berömda krogen/baren ABACO, som ligger i en av de små gränderna, inte långt från hamnen. Följ med på en textlös
rundvandring och njut av alla konstverk och den underbara dekoren. Adressen är Calle San Juan, 1Palma-Streetlife_030 Palma-Streetlife_033 Palma-Streetlife_034 Palma-Streetlife_035 Palma-Streetlife_036 Palma-Streetlife_037 Palma-Streetlife_038 Palma-Streetlife_039 Palma-Streetlife_040Palma-Streetlife_041Palma-Streetlife_043Palma-Streetlife_044Palma-Streetlife_045Palma-Streetlife_046Palma-Streetlife_047ABACHOKlicka på bilden ovan, så kan du se med på Abacos egen hemsida.

Därmed är vår reportageserie om Mallorca 2014 över, hoppas den varit till nöje.
Frontace testpatrull: Mats Dahlström, Peter Ortvik.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/