Sthlm Furniture & Light Fair 2019 – Mer än bara möbler

(bilden ur SELETTIS  kollektion av PierPaolo Ferrari)

En av årets mest inspirationsskapande mässor ute i Älvsjö under Stockholmsmässans tak, är den som i folkmun kallas ”Möbelmässan” mn som är så mycket mer. Stockholm Firniture & Light Fair, som Frontface besökt sedan vår start i februari 2005, visar upp allt från brett kommersiellt till design och nytänkande som sticker ut åt alla väderstreck.
Följ med på en rundvandring, där vi plockat ut ett antal godbitar som föll oss på den så kallade läppen.
Produktnamn/varumärke visas i bild efter respektive utställares bilder.
Nedan kommer ett större antal bilder från Milanobaserade Seletti Marcantonio och PierPaolo Ferrar, allt i varumärket SELETTIs monter, den monter som gjorde att alla besökare vi såg där, gick omkring med ett leend på läpparna. …och här kliver vi åter ut i verkligheten från vad som kändes som ett besök i ”Alice I Underlandet”… Sobert, strikt och minimalistiskt från Re i Danmark. Askmans LED armatur, sägs hålla i minst 16 år. Finessen med just denna, till skillnad från liknande vi såg, är att denna är vinklingsbar, för att kunna de mer riktad ljuskälla. Snyggt men ganska dyrt , c:a 4000:- ut till kund för taklampan. Man kan nog förvänta sig ett prisdrop efter något år, när tekniken fått bredare fäste. En humanunderbyggd installation, som kollapsar i sista bilden. Vackert, stilrent och med innotivt konsthantverk i botten. Liz Cheung och hennes partner berättar mer om teknik och design på  websidan pushedesign.cn En hel del Discokänsla över den här fåtöljen från Tom Dixon London. Detta var allt för i år. Väl mött igen nästa år.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/