ALP[INE] design Antonia Larsson Pihl. Foto Paulina Torbjörnsen

Nyutexaminerade modesigners Anastasia Jansäter, Antonia Larsson Pihl och Marie Isacsson från Beckmans tävlar i den internationella tävlingen Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week imorgon.

Internationell och dansk jury

Samtliga tog examen från Modeprogrammet på Beckmans i juni och tävlar med sina respektive examenskollektioner från skolan. Kollektionerna premiärvisades på Kulturhuset Stadsteatern i maj och utforskar så vitt skilda ämnen som postsovjetiskt mode, skidåkning och gamingkultur.

En handplockad internationell och dansk jury bedömer kollektionerna som får konkurrens från studentkollektioner från de andra nordiska designskolorna

–Det ska bli väldigt roligt att få möjlighet att visa upp och tävla med min kollektion, speciellt som Copenhagen Fashion Week är igång samtidigt. Det samlas många viktiga personer från modebranschen, så det är ett tillfälle att visa på min kreativitet och förhoppningsvis också skapa nya kontakter. Samtidigt är jag väldigt stolt över att presentera Beckmans bland så många andra kända modeutbildningar, säger Anastasia Jansäter.

Visningen äger rum tisdag den 7 augusti kl 17.00 i ”Kedelsmedjen”.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/