80-talets Stora Svenska Artistuppbådet Fick Göta Lejon Att Rocka Fett

Med en sista minuten-inbjudan från Loveboats Peter Ryber i den metala bakfickan, begav sig Frontface Magazines genomförkylde Chefredaktör Peter Ortvik sig till teater öta Lejon, för att se vad som stod på.
Innanför entréportarna möttes alla gäster (och det var ”knökfullt”) av gungande 80-tals-disco från Loveboats bägge DJs som intagit övervåningen och därifrån kunde blicka ned på sina dansande undersåtar (?) som roade sig kungligt.

När alla intagit sina platser och ställt ned ölen på golvet, kunde showen börja. Lennie Norman vitsade igång publiken och därefter kom ett pärlband av förnama artister från 70- och 80-talet upp på scenen, trivdes med den responsiva publiken och avlöste varandra utan paus.

Här såg vi legendarer som Noise, Mats Ronander, Suzzie Tapper, Anne-Lie Rydé, Tone Norum, Kee Marcello, Ankie Bagger Dan Hylander, Tommy Ekman & Micke Syd Andersson, Lasse Lindbom och medbrottslingar spelade de gamla hitsen man minns.
Till finalnumret, som var ”The Fial Countdown”, inledde Kee Marcello och Tone Norum, vartefter alla de övriga kom in på scenen och skapade en oförglömlig slutbild.

naturligtvis tog sig redaktör Ortvik in backstage och fick sig en prat- och fotostund med de av artisterna som inte ilat vidare till nästa gig (Noice drog till Gävle). En total höjdarkväll och festen fortsatte i foajén med Loveboat-DJs…medan herr Ortvik snörvlande och hostande kröp tillbaka till sitt grävlingsgryt. PROSIT!

Ni som inte fick biljetter denna gång, kan trösta er med att det blir ytterligare ett tillfälle, den 27 januari 2018.
Biljetterna är redan släppta, skynda, skynda, som Gunde skulle ha sagt…
Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Göta Lejons foajé var fylld till maximum. Grabbarna från Loveboat som fick gästerna att röra på sidfläsket… Mats Ulander med teammates Stefan Klingborg med ligamedlemmar… Dags att fylla salongen, Ring-Ring-Ring… Jodå, jag är också redo.

INNAN START, NÅGRA PEP-BILDER BACKSTAGE:
Tone Norum Tone med Ankie Bagger Anne-Lie Rydé och Dan Hylander. Mats Ronander Lasse Lindbom och Suzzie Tapper- Suzzie TapperLennie Norman hade koll på allt…utom vissa skillnader mellan 70- och 80-talen… Noice inledde showen. Lasse Linbom Styles Tommy Ekman kamperade denna afton ihop med Gyllene Tiders Micke Syd Andersson i en ohelig alians. Micke Syd pekar mot nord. Micke Syd pekar västerut… Tone Norum Kee Marcello körde bl.a. lite Europe-hits. Anne-Lie Rydé lät bättre än någonsin. Generellt får man lov att prisa ljudteknikerna för en stark insats. Dan Hylander såg ut att trivas som en Skåning i nubbeglaset. Mats Ronander, still The Swe King Of Rock… För egen del var det nog kvällens höjdpunkt, när Suzzie Tapper (Suzzies Orkester har gjort minst tre oförglömliga album) inledde med ”Man Kan Älska…” och sedan höjde tempen med ”Dansa Naken I Månens Sken”.
Suzzies pipa var lika ren och klar som någonsin. Vi önskar henne lycka till framöver… När Ankie Bagger och hennes winggirl (tappat namnet) drog loss, stod halva publiken upp och dansade. dags för finalnummer: The Final Countdown… Kee Marcello och Tone Norum. Som Kishti skulle ha sagt (eller var det Carola..?) -A Hallelujah Moment… Sedan kom de övriga in och tog för sig av ljudmattan. Nöjd publik. Lennie tacade av och festen fortsatte…

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/