Kunglig stämning på invigningen av Vikingaliv

 

Uppklädda och uppstramade tog Petré Event emot de inbjudna gästerna i den bleka vårsolen utanför den nya attraktionen på Djurgården. Vikingaliv är ett litet elegant museum mellan Gröna Lund och Wasamuséet.
Kungaparet Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia hedrade invigningen med sin närvaro och Hans Majestät fick en hjälmreplika påtryckt över huvudet, som passande present, vilket han inte verkade ha något emot.
Följ med Frontface runt bland gäster och Vikingar. Vi kan rekommendera ett besök som en trevlig förströelse och missa inte den avslutande åkturen i vikingamyetrnas värld…för barnens skull.
(Obs, min.ålder 7 år för den åkturen).
De som bör äras för att hela Vikingaskeppet rotts iland, är som följer:
Staffan Götestam, regi och manus,  Ulf Larsson VD, L-G Nilsson,  för gestaltning/scenografi soch Fredrik Uhrström, högaktiv styrelseordförande.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Carl-Jan Granqvist Delar ur Vikingarna…dock inte i dansbandstempo… ”SAS-Janne” Carlsson med sin paranta fru, Team Kjell Bergqvist På synnerligen gott humör… Team Ernst Billgren Team Hasse Aro Lars Adactusson Any news today? jaha…det är HÄR nyheterna finns… Magic Maestro Labero ”Mallorca-Mats” Wahlström med egen solstråle. Annika Dopping med wing-girls. Vikinga-Arn, alias Joakim Netterqvist Kungaparet anländer På klassiskt Vikingahumör: ”F&F”, Frejdigt och Fokuserat… ”Kära Vikingafränder…” SÄPO verkar kunna anpassa sig till de flesta tillfällen… -Så där, är ni klara nu..? Prinsessan Jankell med Hovdam. Vissa kom lite på efterkälken men vad gör det. På vikingatiden danns ju bara solur.
Förlagsdirektör Stefan Lindström från Stevali AB berättade att de ger ut en bok om myetr och legender från Vikingatiden senare i år. Kanske något för museishopen?Petré Event skötte logistiken med den äran. Vikingahövdingen Peter Glesskägg, en legendarisk verbalkrigare. Dags för officiell invigningsceremoni. ”Köra Birka-bor…” En överreskningaspresent till Hans Majestät. Där satt den, kanna på! -Carl-Gustaf, Du ser ju riktigt manlig ut… Även Drottning Silvia fick en gåva av Ragnfrid. En ytterst naturtrogen Viking prydde golvet centralt i museihallen. Dags att åka legend/sagotåget. Hej vad det går i kurvorna… ”Vad glor ni på? Har ni aldrig sett en Viking förut? ”Man kunde stick in handen i en monter och lyfta ett vikingasvärd. ragnfrids tåg avgick i tid. Släpp inte rättigheterna till SJ, bara ett tips… Vi tänker inte avslöja något om innehållet. Njut av bilderna… Slavtåget Slavauktion OMG (Här blir det naturligtvis ”Gods” i pluralis…) Redan då kunde man bli överfallen i skogen. ”Ge f…n i mina Julgranar..:” Dukat till Gästabud. Vikingaliv innehåller även en shop. Bilder från ljusskåp i museihallen. -Nu seglar vi vidare mot nya erövringar! Miklagård väntar…och kanske lite Mjöd.
På Återseglande!

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/