Ett mer än bara spännande möte: Bokrelease för ”Opium” av Staffan Nordstrand

Susie Päivärinta med författaren Staffan Nordstrand.
Nere i den trivsamma lokalen Stockholm BIT catering & Event, avhölls igår kväll en bokrelease, som blev så mycket mer än vad man kunde förvänta sig.
Boken ”Opium”, som är en spänningsroman, är den femte boken av Staffan Nordstrand och i hans presentation av bokkonceptet och hur han lyckats få fram den autentiska informationen som ligger till grund för den otroligt fascinerande och fängslande historien, är betydligt mer spännande än ren fiktion. När Staffan i slutet berättade att han har ytterligare två böcker att släppa framöver, blev min spontana reaktion: ”Oj, hoppas han överlever efterdyningarna av ”Opium”, när drogkartellerna och även korrupta statsmän och poliser får skott på boken…”.

Staffan har, i princip, infiltrerat och mutat sig fram i den så kallade ”Gyllene Triangeln” och närliggande regioner, för att få fram hur opium och heroinhandels kan ta så otroligt stora proportioner utan att ”torska” mer än vid enstaka mindre tillslag. I boken skildras heroin- och Opiumhanteringen och dess väg från Sydostasien, via Kina, Ryssland och Europa, ända fram till Sverige. man kan lätt förstå att det finns många som inte vill att den här boken över huvud taget skall publiceras,

HÄR kan du följa fakta om vad som händer i olika länder i Asien och vilka som är inblandade.
Staffan: ”Denna sida har jag gjort som en utbildningssida för unga som vill veta mer. Sidan blev en del av den fakta som jag fick fram under mina dagar och nätter i och bakom väggarna.”

Utan att avslöja mer om bokens innehåll, hoppas vi att även den internationella filmindustrin får upp ögonen för Staffan Nordstrands böcker. Det är lätt att visualisera ”Opium” som en nagelbitarserie i 12 avsnitt.
Nedan kan du se några bilder från kvällens evenemang, till vilket inbjudan kom från

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till Frontface.se, vilket är vår grundfilosofi.
Den stolte författaren med sin ”nyfödda bebis” Opium. Vi kan också berätta att Staffans samtliga fem böcker kommer i ljudboksformat, med releasedatum runt 25 maj i år, lagom inför den skönaste Power-walkperioden…om du förstår hinten…Till höger i bild, Pierre Leander. Stefan Lundström till höger, är Country Manager för ghd Sverige AB. Här med Anna Rosberg.Shadde Clash och Isabella Jedler

Det björd på shots, temamässigt serverade i sprutor..dock utan kanyler, som tur var. Susie Päivärinta med Susanne Lindén. Frontface chefredaktör Peter Ortvik i en duett med Susie P inför nästa års Mello…eller? Mumsig plockbuffé, signerad Stockholm Bit Catering & Event.. Snygghörnan, med Sophie J och Hanan Georges.-You need a shot..? Kadije Barry bjuder gärna…-Påfyllning..?Skulle du vilja få en influensaspruta av syster Susie? -NU då..? Staffan med sin första bok, ”Under Floden”. Sedan fick vi några ord om bok nr 2, ”Tiggarpojken”. Bok nr 3 heter ”Sista Färden”. ”Byggfirman” är en spännande historia om oseriösa byggföretag som passar på att tömma de hus
de åtagit sig att renovera. Även den här boken krävde mycken research och Staffan hamnade i många mörka situationer under arbetet.Här visar Staffan en enklare karta över de områden i Asien där hans arbete med ”Opium” tog plats och tog många livsfarliga vändningar. ”Det gällde att väga varje ord på en våg innan man vågade uttala dem”. Staffan om den undersökande journalistik han utsatte både sig själv och sin närhet för. Kvällens arrangörer tackar för visat intresse. Sophie Jahn Bohlin med sin kollega  Khaned på Stockholm BIT Catering & Event.Samtliga gäster fick var sin bok ”Opium” i Goodiebagen. Staffan signerade för brinnande livet.
Därmed var en ytterst spännande event över. Låt nu boken ”Opium” även bli ditt…”Opium”…

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/