Stora Ljudbokspriset delades ut igår på Vasateatern – Här är Vinnarna och Gästerna

Alexandra Pascalidou var kvällens MC.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Ljudboken blir ett allt mer populärt sätt att konsumera litteratur och detta av förståeliga skäl. Ljudboken är den perfekta kompisen på en Powerwalk och under resor av alla slag.
Igår arrangerade Storytel sitt årliga event ”Stora Ljudboksgalan” med prisutdelning till juryns val av både ljudbokens innehåll och inläsarens arbete därtill.

Här nedan kan du följa med Frontface Ljudbokshungrige utsände under en både intressant och välsmakande afton,
till vilken vi fått en klurig inbjudan från Wonderland Event. Alexandra med Storytels VD Jonas Tellander. Storytelpriset tillföll redaktör Anton Klepke. Anton har under året arbetat med ”Det flygande tältet”, Rania Issas och Sawsan Nourallahs barnbok på svenska och arabiska. Boken har getts ut i samarbete med Unescoprojektet ”Books for Syria”, som delar ut böcker till barn på flykt. Motiveringen löd: ”Trots flyktinglägrets begränsande ramar, ett hoppfullt äventyr för alla barn som växer upp under dessa svåra omständigheter, och en spegel mot världen för alla barn som lever under tryggare omständigheter.” Jessica Schiefauer tog hem priset i ungdomskategorin för sin egen inläsning av ”Pojkarna” I barnkategorin vann ”Warriors – ut i det vilda” av Erin Hunter, läst av Mattias Linderoth. Motivering: ”En berättelse som med små medel och ett lågt perspektiv skildrar och levandegör allvaret i naturen.” Skådespelaren Erik Eriksson gjorde en målande introduktion till det skönlitterära priset. I den skönlitterära kategorin vann Maria Moncius ”Maskeradstaden”, inläst av Alexander Salzberger, med motiveringen: ”Vi fem suedis i juryn var fett eniga: det går inte att sluta lyssna.”   Med Synskadades Stiftelses Hederspris, premierades  Kristina Ahlinder, Svenska Förläggarföreningen. Spänningskategorin vanns av Jonas Moströms ”Midnattsflickorna”, inläst av Marie Richardson. Pristagaren presenterades av spänningsjurygruppens ordförande Tara Moshizi. Här är vinnarna hopsamlade men inte inbundna…Så hoppar vi smidigt över till mingleriet: Eventansvarig Mia Jorpes smög undan för en pratstund med Storytels Marknadsansvari.
Vi tackar för en lyckad afton och ser..eh..hör fram mot nästa års evenemng.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/