Frontface besöker Formexmässan: Ernst Kirchsteiger, Gynning och Lars Wallin

Glasblåseri ÄR en konst: Mats Jonasson, Målerås Glasbruk, Vikingahuvud.

Formexmässan hålls två ggr per år på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här blandas högt och lågt, allt från ”Kiviks Marknad” till kvalitetsdesign. Det är det som är charmen, man kan le, sucka och mentalt applådera om vartannat. Här kommer en sammanfattning av det vi främst fastnade för.
Ernst Kirchsteiger var på strålande humör och gav oss en intervjumonolog, wamt en cappuccino efteråt.
Il Capo di Cappuccino…
Och NU, en riktigt positiv bekantskap. Från Målerås Glasbruk, en serie fantastiskt snygga verk,
tillverkade av Mats Jonasson. Det går naturligtvis inte att återge lyster och djup i dessa enkla bilder, vi kan bara lyfta på glaskepsen och ge full designpoäng.   Därefter, vid scenen, sprang vi ihop med en gammal bekant, mästerdesigner Lars Wallin. Första trodde vi att Lars endast satt och lyssnade… …men snart var han uppe på scenen tillsammans med Lotta Ahlvar (Swedish Fashion Council) och vi fick oss en härlig uppdatering om Lars pågående utställning ”Fashion Stories”, som hittills fylld motsvarande fyra Globen och som finns ute på Artipelag. Missa inte den, då missar du något stort.Carolina Gynnings monter innehöll olika verk hon förfärdigat genom åren sedan debuten 2005.
Längst till vänster ses ett pimpat kylskåp från SMEG. En frisk fläkt med återanvändningstanke bakom, var  Rareform Sweden. Här skär man ned utrangerade ”Billboards” och gör om dem till unika väskor och ryggsäckar, ingen den andra lik.Från Australian Fashion House, med Försäljningschef Manuel May i spetsen (som fick agera modell här på bild) , presenterades både snygga hattar (ovan)……och oljerockar, vilka även finns som tuffa regnrockar (då i lättviktsmaterial). Clintan is back!!! Det är en bra början om man blir eld och lågor över en produkt och det var lätt att tända på det effektiva tändstål (Swedish Firesteel 2.0) som demonstrerades av  Calill Odqvist Jagusch och kollegan Fredrik Borg från ”Light My Fire”.Vi döpte snabbt produkten till ”Robinson-Ronson”…Förutom ovan eldfängda innovation, hade de även den här praktiska tingesten, kallas ”Spork”.
Finns i många snygga färger, samt den som ligger på topp – i TITAN.
Glöm bara inte att om man äter spagetti, så måste man ha två sporkar…En mycket sober och linjefylld kollektion av väskor, plånböcker m.m. är skapad av Cecilia Eduards från Eduards  accessories· Sweden, som till vardags är arkitekt till professionen men nu även lägger till Designer på visitkortet. Den flätade serien har fått namnet ”Näver”. Vi avslutar med  en riktigt cool serie tröjor för alla 08:or och deras eventuella fans. Alla tre modellerna kändes både moderätta och hade bra passform. Vill du veta mer om dem, kontakta Ola Nesje AB, där Stefan Walstern och kollegor tar extra väl hand om dig, om du nämner att
du såg tröjorna i Frontface Magazine… Tel: 0623 – 19980. maila här

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/