Nostalgi: Motorcykeltrender, ombyggen och Hells Angels på 70-talet.

På 70-talet omgavs fortfarande  motorcykelåkande och bikerlivet till en hel del av mystik och kultstatus. Detta naturligtvis i kölvattnet av filmer som ”Easy Rider” och ”The Wild Angels”. I Europa var det dock klart mer välartat än i USA, där Hells Angels växte sig allt större och myter skapades runt detta sällskap och dess legendomsusade ledare.Bike_mag_002Chopper-byggandet tog nya prportioner och en mängd olika publikationer fann även vägen över ”pölen” till svenska tidningsstånd. Här kan du se lite av bägge sidor av det tvåhjuliga myntet från början av -70 talet.Bike_mag_001Konstformen ”Choppers” och Custom Bikes blev till big business, mycket med hjälp av dessa tjocka månadstidningar. Bike_mag_003 Bike_mag_004 Bike_mag_005Som synes, fick Hells Angels mycket plats i både andras och egna magazine. Bike_mag_006 Bike_mag_007 Bike_mag_008 Bike_mag_009Designerna blev allt mer ”Spacade”. Bike_mag_010Vissa publikationer gav även plats åt ytterligheter… Bike_mag_011Medan man i Sverige vid den tiden blinkade oskuldsfullt och höll sig till största del till fabriksstandarderna. Bike_mag_012 Bike_mag_013Det var dessa ”Buyers Guides” som tonåringarna satt och dreglade över, drömmandes om en stor, mullrande tung MC.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/