Frontface testar årets smartaste present till din smarta telefon – läsplatta.

Rubrikbild-2Frontface testar Kingston MLW Pro och MLW G3. För inte så länge sedan, släppte  elektroniktillverkarna Kingston två nya produkter, bägge värda att ta en extra titt på och så har vi nu gjort här på Frontface.

Det är (den i bildserien svarta) MobileLite Wireless Pro and (den vita)MobileLite Wireless G3.

Bägge varianterna är till för att förenkla ditt mobila liv, genom att möjliggöra backup (just det…glöm inte att göra backups), dela, styra och spela upp dina digitala foton och videofilmer…utan att behöva blanda in en dator i det hela.

Du kan alltså nå innehåll och återställa filer via antingen SD-minneskort och  USB-minnesstickor utan att behöva använda dig av så kallade ”molntjänster, vilket kan vara både kostsamt och i längden inte helt säkert (vänta bara tills hackarna börjar med utpressning för att inte radera allt du har på molnet, som de plockat ned och sedan tömt). Dessutom får du på köpet en laddare till till mobil, då produktens interna batteri laddar upp din mobil när den är ansluten.

Pro vs. G3 – Vilka är skillnaderna?MLWPRO_w-smartphones

Kompatibel med varje iOS, Android eller Amazon styrda produkter, är både Kingston MobileLite Wireless Pro  och MobileLite Wireless G3 mycket likartade. Skillnaden är främst att G3:an är en grundversion och PRO är den fullutrustade. MLWG3 har ett 5400 mAh internt batteri medan MLW Pro kickar loss från ett 6700 mAh batteri.  Detta gör att Pro-versionen kan ladda upp lite fler mobiltelefoner än vad G3 klarar. Tilläggas kan, att bägge versionernas batterier är av häög japansk kvalitet.MLWG3 _charging-iPhone

Den andra märkbara skillnaden mellan modellerna, är att Pro har 64 Gb internt lagringsutrymme, så man behöver inte gråta om man glömt att stoppa in ett SD-minneskort eller ett USB-minne i den lilla boxen innan man åkte på semester. G3:an har inget internt lagringsminne, så om du vet med dig att ditt eget interna minne )i knoppen) brukar svika dig, så kanske det är värt att satsa på Pro. I övrigt är det bara att ha med sig en eller ett par usb-stickor, så är dagen räddad även med G3. SD-kort av flera varianter fungerar lika bra (SDHC, SDXC and microSD/microSDHC/microSDXC-inklusive med följande adapter). Även gällande vilka filsystem som stöds, är bägge produkterna smarta nog att klara FAT, FAT32, NTFS, and exFAT.

WiFi-samspel

Koppla upp dig på ett nätverk (öppet-, privat-, hemma- eller kontors-nätverk) så kan bägge modellerna skaffa dig tillgång till innehållet i datorer eller andra uppkopplade enheter. Detta gör att du kan titta på filmer, bildbanker och videos från dessa enheter, uppspelade på din smarta telefon eller platta. Så länge det nätverk du använder fungerar korrekt, skall du få snabbast möjliga streaming, då bägge enheter använder den senaste standarden, 802.11ac.

Mobil Backup

Oftare än man tänkt sig, upptäcker man att ens smartphone har fyllts upp av bilder och videos och att därmed dess lagringsutrymme oväntat tagit slut.

Genom att använda Kingston MobiteLite app, slipper du tänka på att behöva radera videosnuttar för att få plats med nytt material. Du börjar med att ladda ned appen genom Google Play, Amazon, the iTunes Store. Appen gör att du kan styra alla funktioner hos både MLW Pro and MLWG3. Eftersom appen är gratis att använda och du använder ju ditt eget SD-kort / USB-stick eller Proversionens interminne, så slipper du all ”moln-hyra2 och har dessutom en fysisk backupen så nära dig själv det går att få.tOP-sECRET

Vi har testat bägge de små sötnosarna i vårt interna nätverk på redaktionen och de fungerar alldeles förträffligt. Dock har vi endast testat i Androidmiljö, så hur smidigt det är i Apple-miljö, kan vi inte uttala oss om.

Vår egen rekommendation, är att satsa på Pro-versionen. De 64 Gb man får som internt lagringsminne, väger helt klart upp prisskillnaden.

MLWG3       c:a 530:-
MLW Pro    c:a 1080:-
Kingston_Hatguy

 

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/