Frontface hårdtestar Kensington SecureTrek™ Lockable Laptop Bags.

Det är aldrig kul att lida av väskebrist, när en längre eller kortare resa står för dörren. Ofta är väskan antingen för stor, då den gamla ”charterkompisen” är den enda som finns. Eller så har man bara en enda ”carry on board bag”, som är så fullproppad att sömmarna håller på att brista.
Frontface har tagit en närmare titt på ett par smarta alternativ, som dessutom kan kombineras utan att de tar någon av dina händer i anspråk. Dessutom passar de lika bra för både killar och tjejer. Kensington har just släppt en serie intressanta väskor med läcker ”corporate-look”, under namnet SecureTrek™ Lockable Laptop Bags Häng med!ORT_8242Om du tidigare varit tveksam till att skaffa en ”rygga”, kanske den här snyggingen (väskan, alltså…) få dig på andra tankar. En rygväska är ju det optimala bärverktyget när det gäller att avlasta rygg, axlar och nacke. Den har beteckningen 15.6″ Backpack K98617WW.
Det finns även en rullväska men den har vi inte fått möjlighet att testa. Du kan se den på Kensingtons hemsida.ORT_8309Kensingtons stilrena design går även igen i denna axelremsväska, 15.6″ Carry Case K98616WW.  Och du, bär den helst som på bilden, inte hängande rakt ned från ena axeln. Detta både av ergonomiska och säkerhetsmässiga skäl.Bag_001Bägge väskorna, har som synes, kraftiga 2kanaler” så att de lätt och stabilt kan placeras runt handtagen på rullväskor.
Detta är en så pass bra detalj, att man nu inte ens bör fundera över att köpa en väska som inte har denna detalj.Bag_003Det är så mycket lättare att få fram det man behöver ur väskan, när man kan använda bägge händer och utan att ta av sig väskan. Bag_004Materialet i bägge väskorna är kraftigt, blixtlåsen är rejäla och smidiga och komforten känns väl genomtänkt, oavsett hur man är byggd. Bag_017Här är en av de absolut smartaste detaljerna, som förhidrar att långa fingrar söker sig ned i ditt bagage. Bag_020…och här ser du tydligt hur det fungerar.ORT_8314Vår testpilot Mikael, håller ett fast grepp om ”sin” väska. -LOSS…Mikael…loss…Bag_031Insidan av bägge väskorna är väldressade på insidan, med vettiga fack, somliga vadderade. Ryggväskan har ett dragkedjeförsett fack för mobiltelefon och attaché/axelremsväskan har snabbfack för tidskrifter m.m. De justerbara remmarnas skydds- och avlastningsplatta är glidsäkert och skär inte alls in i axlarna, oavsett klädesplagg.LB-girlsUnder vår något ”fuktiga” testresa, fick vi upprepade komplimanger för den eleganta Kensingtonväskan, som här tjänstgjorde som kamera- och läsplattebärare.ORT_8288Frontface ger ett högt slutbetyg att bägge produkterna, både ur praktisk och stilmässig vinkel. Mikael sneglar fortfarande lystet mot de två testexemplaren som nu står hos oss på redaktionen, för att delta i nya äventyr.

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/