Frontface testar inbrottssäkert USB3-minne med knappsats för koden

DT2000-3Kingston DT2000 Usb3-minne – som att bo bakom en gallergrind i inbrottstider.

Frontface har testat det senaste ”kassaskåpssäkra” USB3-minnet från Kingston. Det är inte bara säkert, utseendet gör att när man visar upp det för kollegorna, får man direkt frågan: ”Jaha, hur kommer man åt bilderna på den här, då..?

Med tanke på att ”Gigabyte-priset aldrig varit lägre för minneslagring, är det en både smart och ekonomiskt försvarbar handling, att göra ALLA viktiga backups på krypterade minnen. Eftersom usb-flashminnen inte har några rörliga roterande delar, är chansen att de skall gå sönder, rätt minimal.
(Okej, ingen kan skydda sig från Murphy´s Lag, det vet vi, men om minnet är defekt, visar det sig oftast redan från första användningstillfället och då är det bara att byta ut det.

SAMSUNG CSC

D2000 har som synes, en knappsats, på vilken man skapar sitt egen lösen, bestående av 7-14 siffror (eller bokstäver, på samma sätt som när man slår in ett ord på telefoner). De late har inet val, han/hon kan inte använda sig av sju repetitiva siffror, bara för att lätt komma undan.
Det är viktigt att någonstans anteckna koden, för om du glömmer den, måste du göra en re-set och då min vän, raderas allt material på minnet. En orsak så god som någon, för att strukturera upp sina koder.

När du för första gången använder det, finns redan en ”default-kod, som du sedan kan ändra hur många gånger som helst. När du första gången öppnar minnets rotkatalog, ligger där en manual / bruksanvisning i pdf-format. Dra ut den till skrivbordet och spar den noga, eftersom det är några steg att lära sig vid kodändring etc. Dessutom skall minnet formateras till antingen FAT32 eller MTFS och då försvinner manualen inne i minnet.

Det finns fler smarta funktioner men det vi skrivit här och testat, är vad du behöver veta för att känna dig säker på att det just är ett säkert val att satsa på ett eller flera Kingston DT2000 för dina backups.
Även perfekt för dig som spelat in ”kulturella hem-videos”, så de inte riskerar att hamna på nätet. Nu kan Pamela A, paris H och Kardashians fortsätta leka med videokameran…helt säkert. Dessutom har skyddshöljet en bra tätningsmuff, så varken damm eller fukt lär kunna skada minnet, när det förvaras i skyddshöljet.DT2000-2

Vi på Frontface ger DT2000 full poäng för både säkerhet och intelligens.
DT2000 finns som 16, 32 och 64 Gb och fungerar för både Pc och Mac med med olika formateringar.Kingston_012

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/