-När Tomten Tänker Till: Julklappar Frontface Magazine testat och gillar

RubrikbildUnder ett antal år har Frontface låtit Tomten vara delaktig i julnumrets obligatoriska Julklappstest, där produkter och idéer som både fungerar väl och har det där lilla extra som vi triggar på, får vara med.
Här nedan kan du se och läsa om våra sista-minuten-tips. Ho-Ho-Hoppas de kan hjälpa till…Rado_KeramikNå, vad har dessa tre tingestar gemensamt? Något som gör dem ”materialattraktiva”…Tomten_001Jo, de är alla yttåliga, då de är gjorda av keramiklegeringar. Svåra att repa, lätta att ytrengöra och att putsa av.Tomten_002Ingett matfett behövs för att smörja dem. Att steka ägg går som en dans, förutsatt att man inte överhettat pannan extremt.  Se mer av dessa och andra pannor på www.koikitchen.seTomten_003Det två traktörpannor vi testat, har till skillnad från vanliga stekpannor, högre kanter, vilket gör att man slipper en hel del ”över kanten-stänk”. Dessutom är vinkeln mellan botten och väggar mjukt rundad, så en plast eller gummispatel kommer lätt åt utan att fastna.  efter rengöring kan man lägga några droppar olivolja och gnida in, för att inte torka ut ytskiktet.Tomten_004-Du sa väl vändstekt? DEnna panna kommer från MONETA och kan fram till den 27:e december köpas direkt av Jesper Büstrich, som förestår försäljningen inne på Julmarknaden,  SJ Centralstation (vid biljetthallen) i Stockholm. Hälsa från Frontface! Julklappen är räddad…Tomten_005Bägge pannorna testades under en vecka och uppförde sig exemplariskt. Ingenting fastnade och vi kan inte finna att ytan påverkats på något sätt alls. Tomten_006Tomten vill gärna ha Koi traktörpanna i säcken… Tomten_007…men kompletterar gärna även med Moneta-pannan. Sländ ett ägg i pannan men ducka snabbt.Tomten_008Med riktigt vass design och vilande i ett snyggt trälådefodral,
Koi standingSerien innehåller veritabla mästerverk. Iakttag största försiktighet, de är skalpellvassa.
Även dessa läckra köksredskap finner du på www.koikitchen.seTomten_009Har du höga krav på dig att prestera vid tangentbordet? När vi på redaktionen fick ett pressmeddelande om ett nytt svenskdesignat tangentbord, blev vi nyfikna och ville testa. De flesta av oss, brukar mest tänka på att bokstäver och andra tecken skall ha god kontrast och inte vara för små.
Därför var det med nyfikenhet i bröstfickan vi lämnade över vårt testexemplar av Penclic Professional Typist Mk1, till våra två testpiloter.Tomten_010Frontface testpilot/hunk Benji, är till vardags högrankad IT-expert och är väl förtrogen med vad ett bra tangentbord skall kunna prestera. Tomten_011”Som med alla datoranslutna produkter, börja alltid med det klassiska att ”RTFM”, råder Benji.
(RTFM = Read The F¤¤¤¤¤g Manual”)Tomten_012Efter ett par dagars hårdtest av Penclic Professional Typist Mk1, är Benji redo att ge sitt omdöme:
-Känns bra och distinkt, lätt att få kontaktkänsla mellan fingertoppar och tangenter och bra vinkel mellan hand-keyboard, gör att även ergonomin känns habil. Är det något som känns lite ovant från start, så är det att ett mekaniskt keyboard har en högre ljudvolym är där ett membran överför trycket. Troligen något man snabbt vänjer sig vid.Tomten_013Även Frontface Mode- och Skönhetsredaktör (tillika bloggare på Skindeepblogg.se) Nathalie, fick testa Penclic Professional Typist Mk1. Nathalie har tidigare genomgått formell utbildning i datorskrift, så hennes flinka fingrar löper snabbt och lätt över tangenterna.
”Ja, det känns faktiskt lättare att jobba med det här tangentbordet, om jag jämför med det som sitter i min bärbara dator”, sade Nathalie efter en stund.
”Jag gör faktiskt färre felaktiga nedslag när jag stressar på lite, det verkar som att avstånden mellan tangenterna passar mig bättre, härligt.” Dessa två omdömen gör att vi klart kan rekommendera Penclic Professional Typist Mk1 som en intelligent julklapp till någon du vill skall skriva till dig, ofta och mycket.
Se mer här: Penclic Professional Typist Mk1

SAMSUNG CSC
Ganska ofta när man får prova nya små ”in-ear-headphones, blir man besviken på att de ser bra ut men låter som något från tidigt 80-tal. Det verkar ofta som att tillverkarna själva mest ser sina egna produkter som en i sammanhanget oviktig produkt, något man bara vill ha i en korg på stormarknaden och lura av kunder några småsedlar med.
Därför blir man extra glad när det dyker upp något som låter bättre än hyfsat. Jabra Vox är en så kallad ”In-Ear-lur”, vilket innebär att man skall vara försiktig med att dra på volymen innan man startat låten…akta hörseln…

Det är framför allt ett klart mellanregister och d:o diskant som imponerar. Alla vet att en ”in-ear-lur” inte har resurser i nivå med slutna ”kåplurar” när det kommer till bastryck och basåtergivning, så det bör man vara medveten om men som ett headset för mobilt bruk, känns Jabra Vox som en bra kompis. Den har också den lilla detalj, som vi hoppa skall finnas på alla hörlurar inom kort men som många tillverkare blundar för: vinklad anslutningsplugg (se sista bilden i serien). De små 3,5 mm anslutningarna tål inte så mycket mekanisk stress, så med raka anslutningspluggar, är risken stor för att skjuvkrafter ger slitage som ger glapp i både den maskin du spelar från/honan och i själva pluggen/hanen.

Vi kan inte nog påpeka (och det har vi gjort i alla hörlurstester under våra snart 11 år) att aldrig använda bägge öronens hörlurar när du är ute i trafiken eller efter mörkrets inbrott, samt vid ensam-jogging.

SAMSUNG CSC
Jabra har lite kortade öronpluggar än många andra tillverkare, vilket kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på dina hörselgångars anatomi. Det medföljer två olika storlekar av proppkuddar.

SAMSUNG CSC
Här ser du tydligt hur den vinklade kontaktstickproppen kommer så nära maskinens chasi, att inga större skjuvkrafter kan ”bryta den sidledes. Bra tänk.

SAMSUNG CSC
…vilket borde vara obligatoriskt hos alla hörlurar på marknaden.
bokklapp_01Det här är en bok för alla som tröttnat på kokböcker och historieböcker. bokklapp_02Nio intressanta livsöden, från historiska personer fram till dags dagar. Hur de levde, hur de åt och drack.bokklapp_04Unika och intressanta bilder ackompanjerar en vass och fängslande text.bokklapp_05Jan Stenbeck var känd för att överkonsumera…han hade ju råd…bokklapp_06De recept som presenteras, är tätt sammanflätade med bokens innehåll, så det känns helt naturligt och ett nödvändigt komplement för att få ihop den totala bilden.bokklapp_07Här ses kvartetten som samarbetat innanför pärmarna. Förutom författaren Robbe Eriksson (2:a fr. vä.), ser vi Edward Blom, David Mortimer-Hawkins och Riki Simic.

EsteChocEn jul utan choklad? -Då skulle Tomten bli lynchad…
Esthechoc lanseras som extra hälsosam och har nischat sig i hudvårdsbranschen. Om detta stämmer, vet vi inte men den är mycket god (mörk) och om man följer ordinationen att bara äta en liten paketerad skiva om dagen, så lär du inte lägga på dig något extra ändå…utan kan använda ”nyttighetstemat” som en god, mycket god, ursäkt att döva samvetet med.flodis_3d_orangeHär presenterar vi en liten charmig bok av Malin Nylén. Både Malin och hennes ”sämre hälft” Mårten Nylén (Stuntman, actionaktör, PT m.m.) är båda kända profiler inom Fitness/hälsa/träning.
Kanske bäst att låta Malin själv introducera den här lilla pärlan, boken – Muskler av Plysch

I en tid där träning har blivit ”trendigt” och var och varannan släpper träningsböcker, träningsprofil eller inte, bestämde jag mig för att göra min egen version: humorboken Muskler av plysch i vilken jag driver med ytterligheter, våra bekräftelsebehov och belyser det konsumtionssamhälle som möjliggör att man kan bli ”expert” och ro hem välbetalda samarbetskontrakt genom att vara flitig i sociala medier.

I dag kan i stort sett vem som helst bli någon på nätet, men det är en större utmaning att vara en god medmänniska i det verkliga livet.

Boken är en sammanfattning av mina personliga iakttagelser och reflektioner under den kulturförändring som skett de senaste 30 åren som startade med MTV och eskalerade tack vare mobiltelefoner och datorer, dokusåporna som erbjuder ungdomar nya karriärmöjligheter, veckopressen med kändisskvaller som glamouriserar ätstörningar och dekadens samt sociala medier som låter fansen vara delaktiga i sina idolers vardag.

Med dagens nya kontaktytor som Instagram, Twitter och Facebook får opinionsbildarna en helt annan individuell makt än tidigare.
Som aktiv i branschen ser jag hur teknikutvecklingen och den nya industrins frammarsch lägger grunden till inaktivitet, stress och psykisk ohälsa. Det är viktigt att vi påminner oss om vad som egentligen betyder något här i livet – att vi inte stirrar oss blinda på vad alla andra har och glömmer bort allt fantastiskt vi själva har omkring oss.

Lika viktigt är det att vi förstår att våra egna liv, vår hälsa och hur vi beter oss mot andra är vårt eget ansvar. Även om vi hamnar i situationer som vi inte kan välja bort, kan vi åtminstone välja hur vi hanterar den situationen – att välja att se möjligheter istället för katastrofer.

Huvudrollskaraktären heter Flodis och är en rundlagd leksaksflodshäst i plysch med större hjärta än hjärna. Där historien tar vid sitter han på barnkammaren i Årstaberg och känner sig uppgiven och dumpad. Familjens barn har blivit vuxna och för länge sedan flyttat ut. Nu söker han meningen med livet och får idén om att börja träna. Och inte bara det; han ska bli expert och kändistränare.
Flodis_0004Flodis_0001Flodis finns på riktig och tillhör min makes dotter Juli. Manusidén kom till av en ren impuls, när jag en dag kidnappade mjukdjuret utan Julis vetskap och fotade honom i olika knasiga miljöer. Sedan skrev jag ut bilderna och häftade ihop dem till en bilderbok som jag gav till Juli i present.

Dessa bilder grävde jag fram långt senare och började först skriva sagan på Instagram, utan att ana att det var grunden till vad som skulle komma till att bli en utgiven bok.

För en tid sedan recenserade jag trilogin Bloggdrottningen av Therese Loreskär, ett samarbete som ledde till att vi blev internetkompisar och hejade på varandras aktiviteter i sociala medier. Therese var den första som fick läsa utkastet av manuset och tipsade om sin förläggare Ulrika Slottner på Idus Förlag.

Flodis_0002Flodis_0003Och så, bara en vecka efter, fick jag det glädjande beskedet – att ”Muskler av plysch” skulle bli bok!
Ett litet julerbjudande till dig som läser detta här: Klicka in på länken om du vill köpa boken direkt:
http://www.idusforlag.se/muskler_av_plysch
Skriver du in kupongkoden ”muskler”så  får du – 15 % i julklappsrabatt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flodis, Malin och vakthundarna (alla VIPs behöver ju skydd) ute på power-walk…
Kardash-Tomten-TestarVår Tomte har ju en hel del hår att hålla reda på. Därför var det kul att råka hamna mitt under premiärfesten, just på den svenska releasedagen av ”Kardashian Beauty hårprodukter.
Kardashian Beauty Hair är en komplett serie hårprodukter utvecklade av systrarna Kardashian ämnade att skapa den perfekta Kardashian-looken.
Kardashian-sistersProdukterna i Kardashian Beauty Hair innehåller den exklusiva och vårdande Black Seed Oil. Oljan kommer från Nigella Sativas pressade frön, en blommande växt som frodas i medelhavsområdets torra klimat. Oljan är rik på essentiella fettsyror som omega 6 och omega 3 vilka bidrar till att vitalisera och stärka håret. Andra närande egenskaper, såsom flera antioxidanter och vitaminer, förbättrar hårets kondition och ger ett vackert och glansfullt resultat.
Kardashian-PUNKDags att testa Kardashian Beauty´s keramiska plattång,   och med hjälp av den, återta en ”rak-look”, som jag körde en helg i Prag. Här är finesserna med produkten:
KARDASHIAN BEAUTY 1” CERAMIC HAIRSTYLING IRON
1. Extra långa plattor gör det lätt att forma även långt och tjockt hår
2. Värms upp på 30 sekunder
3. Automatisk avstängning efter 1 timme
4. Enkelt justerbara temperaturer med hårtyps-indikering
5. Ergonomiskt handtag ger ett komfortabelt grepp och en mer precis styling
6. Dual voltage underlättar användning på resa
Fint hår: 160˚ C (vitt) 170˚ C (blått)
Medium hår: 180˚ C (ljusgrönt) 190˚ C (mörkgrönt)
Tjockt hår: 200˚ C (ljusrött) 210˚ C (mörkrött)Kardashian-SpraySprayen, Kardashian PG Hairspray, håller i alla väder, inga problem där…
Produkterna finns naturligtvis att köpa på frisörsalonger och Lyko.se. Vill man veta mer kan man vända sig till distributören i Sverige, Capine Trading, www.capine.se.

Tomten_015Det italienska varumärket Disaronno har tidigare samarbetat med Versace och Moschino. I år gick uppdraget till modehuset Roberto Cavalli som valde att klä flaskan i ett djurinspirerat mönster. Cavalli anlitas av Beyoncé, Heidi Klum, Bar Refaeli, Taylor Swift, Kristen Stewart bara för att nämna några kunder.Cavalli Vogue2Cavalli profile image för Vogue.Cavalli VogueSorry, for VIP´s only…
Raumfeld_Stereo-Cubes_model-1Nu har vi haft en månad på oss att testa Raumfeld Cubes WiFi-HiFi-högtalarsystem och blir bara mer och mer imponerad ju mer vi använder det ihop med vår Samsung-Padda och vår Androidtelefon.Raumfeld_app-PaddaDet är appen som styr hela systemet, i alla rum om du har dem i fler än ett.Raumfeld_Stereo-Cubes_model-2Läs hela vår utförliga test Raumfeld reportage HÄR
GOD JUL önskar Tomten och alla Tryckfels-Nissar…

Comments are closed.
https://frontface.se/magazine/