Julklappen som värmer på rätt ställe: Cool Kalender till förmån för öronmärkt välgörenhet

Almenacka
Inne i den nostalgifyllda musikaffären Hellstone Musik i Götgatsbacken på Södermalm, står John Ekbert och säljer  en almanacka / kalender som Frontface gärna slår ett slag för.

Almanackan Johnny och hans vänner är ett välgörenhetsprojekt med respekt för de som välgörenheten riktas till. Idén till almanackan kommer från Svenne Hellsten, Hellstone Music och har växt vidare tillsammans med John Arthur Ekebert och flera andra goda krafter. Modellerna i almanackan är människor som lever i utsatthet och de är fotograferade av John som också kallas Hemlöshetsfotografen.  De tolv fotomodellerna har på sig olika t-shirts, många med motiv av Jan Lööf. T-shirts som finns att köpa i butiken Hellstone Music på Götgatan 24 i Stockholm. Alla modeller har fått betalt. Överskottet från försäljningen av almanackan går oavkortat till Stadsmissionen. Almanackan kostar 100 kr.
John Arthur Ekebert och Svenne Hellsten lärde känna varandra redan 2007 då John som hemlös sålde gatutidningen Situation Sthlm och Svenne var en av hans kunder. Nu är John Arthur och Svenne goda vänner.nder tiden almanackan byggdes från Juni 2014 och tills vi hade den i hand 5 november dog Robert  som är januari i almanackan. Den 21 april Roberts födelsedag döper vi till ”De utsattas dag” Lördag 25 april  kommer vi ha en stor manifestation för de utsatta på Sergels torg med artister, politiker och talare: DE UTSATTAS DAG. Flera väl kända artister har visat sitt intresse att ställa upp på manifestationen.

Klicka gärna in Dig för att kika lite närmare på projektet…och förhoppningsvis beställa några ex som en säkerligen uppskattad julklapp.
KLICKA HÄR:
Tittar du in i butiken, hälsa gärna från Frontface Magazine…

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/