Zombie Boy i Köpenhamn <<<  Till Innehåll

Foto: Collin Singer

I onsdags gästade den världskände ”Zombie Boy” Danmark
för att medverka i Dansk Fashion Awards,
där han var en av prisutdelarna.
 
Zombie Boys riktiga namn är Rick Genest, han är 25 år och från Kanada. Som 21-åring började han sitt utsmyckningsprojekt hos tatuearen Frank Lewis i Montreal. Med egna ord säger han att det handlar om”den mänskliga kroppen som ett lik i nedbrytning".
 
Han var länge en del av Montreals undergrundscen, hade inga pengar och blev en av alla hemlösa. När det upprättades en facebooksida om hans speciella val av tatueringar, fick Lady Gagas creative director Nicola Formichetti, som även är creative director for modehuset MUGLER, upp ögonen för honom. Det ledde till att Formichetti använde honom som som inspiration till en del av kollektionen samt bokade honom till MUGLER’s catwalkshow för herrkollektionen i januari
 
Men det stannade inte i och med detta. Då Nicola Formichetti visade vinterns womenswear kollektion, var det med Lady Gaga på catwalken, tillsammans med Zombie Boy, och soundtracket var världsspremiär för Lady Gagas single ”Born This Way”. Då musikvideon till låten släpptes, var det med Lady Gaga sminkad som en Zombie, med Zombie Boy vid sin sida.
 
Sedan dess har modeserier och intervjuer i tidningar
som Vanity Fair,
Vogue Hommes Japan och GQ Style medverkat till att sända Zombie Boy upp i stjärnhimlen.

Nu väntar vi på nästa kapitel i storyn om Zombie Boy.

 

 
<<<  Till Innehåll