Inga fläckborttagningsmedel
i Orsa björn- och kattpark.
<<<  Till Innehåll

Foto och på plats-reporter: Tiborfoto.com Eventarrangör: VårPRbyrå.

Orsa Björnpark är en temapark inom Grönklittsgruppen och inhyser arterna skandinavisk brunbjörn, varg, lo, järv, berguv, kamtjatkabjörn, sibirisk tiger, världens största isbjörnsanläggning Polar World med isbjörnarna Ewa och Wilbär samt Leopard Center med persisk leopard och snöleopard.

Nu välkomnas ännu en art; snöleopard i form
av vår nya vän, snöleo-pardhonan Baatar.
Hon kommer ifrån Zoo de Santilliana i Spanien, uppvuxen med sin mamma och bror, och har nu fått flytta in i

Leopard Center i Orsa Björnpark. Baatar är en mycket nyfiken och söt ung dam på drygt 2 år. Hon väger idag ca 35 kg och har en vacker graciös svans som är över 1 meter lång, vilket är en av snöleopardernas vackra attribut.

Baatar spanar gärna efter besökarna och hon tycks tycka att de persiska leoparderna som bor granne med henne är ganska spännande och inte speciellt läskiga. Baatar kom till Orsa för några veckor sedan och har anpassat sig riktigt bra hälsar djurvårdarna i parken. Leopard Center invigdes förra sommaren då fyra stycken persiska

leoparder flyttade in i Europas största leopardpark, idag finns två persiska leoparder kvar i parken medan två har flyttat till Skopje Zoo.

Under hösten/vintern väntar Orsa Björnpark och Leopard Center på en hanne till Baatar vilket gör att

snöleoparderna kan ingå i EAZA´s avelsprogram med det bevarandeprojekt som pågår för att rädda den starkt utrotningshotade snöleoparden.

Vi hade tur med vädret och fick även titta djupt in i gapet på en gäspnödig tiger, samt se hur isbjörnarna roade sig i pulkabacken...

Dagen var som det mesta man gillar:
Kort och intensivt...
(ja, ja, nu skall vi inte tänka i de banorna...)

 
<<<  Till Innehåll