En våt dröm för kampsportare
Sid 1 av 2.
<<<  Till Innehåll

Foto: Peter Ortvik, Frontface.se, Nikon D7000.

I halvruggigt väder, som senare skulle ta känseln ur samtliga kamerahanterande fingrar, tog vi oss ned till Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm, för att avnjuta årets KungFu Festival.

Arrangörerna, Peter Finnsjö, Thabo Motseiola, Nicklas Sigurdh och Gunnar Malm hade tänkt fram en något annorlunda lösning, där man placerat match- och uppvisningsplattformen som em flytande ponton mitt ute i fontänbassängen, vilket skulle visa sig vara ett misstag, eftersom vattnet fortfarande var kvar i bassängen.

Den bleka vårsolen förmådde inte värma upp oss i publiken och utan den humor- och ironifyllde konferencieren Micke Spreitz sköna kommentarer, hade vi nog krupit tillbaka in i björnidet och somnat om i värmen.
Det hela inleddes med ett antal klassiska och kulturanknutna uppvisningar, som avlöpte helt utan missöden.
När fightingen / matcherna kom igång därefter, insåg vi alla snabbt vad som skulle bli eftermiddagens tema: ”PLASK”.

Den lilla säkerhetszonen mellan matchmattans kantmarkering och det iskalla vattnet, räckte naturligtvis inte till och redan i den allra första matchen, bjöds vi på svanhopp av hög kvalitet.
De stackars kampsportsutövarna kom en och en upp ur bassängen, genomblöta och huttrande men fortsatte med våta handskar och en icke halkfri matta att röra sig på.
Detta gav tyvärr en ibland parodiliknande upplevelse till handa och vi tycker synd om både utövare och arrangörer som tvingades genomlida föreställningen, där ingen kunde visa upp sitt bästa register och där avtorkningspauserna helt fördärvade tempot i arrangemanget.

I huvudmatchen mellan Magnus ”Jycken” Cedenblad och iraniern Taghizadeh Ghazi Veloel, föll Magnus så illa över bord, att han ådrog sig en rejäl axelskada och tvingades avbryta matchen.

Kungsträdgården passar som plats bra för liknande arrangemang, helt klart, men om man som arrangör inte känner till ”Murphy´s Lag”, så har man lagt upp för katastrofer. 
<<<  Till Innehåll           Fortsätning på nästa sida>>>>>