Rocka på kanalen. <<<  Till Innehåll

Foto: Tiborfoto.com

Närhet till artisterna och känslan av att de spelar nästan i ditt vardagsrum. Det är tanken bakom Göta Kanal Rock. Dessutom får publiken uppleva konstellationer av artister som inte brukar spela tillsammans. Göta Kanal Rock är ett nytt koncept i Sverige: några av Sveriges mest välkända artister åker på turné med båten M/S Diana och lägger till vid kaj på några valda orter längst Göta Kanal.

Båten anländer på eftermiddagen och då görs en kortare spelning akustiskt på båten, en försmak inför kvällen som publiken kan avlyssna från kajen. På kvällen blir det sedan konsert på orten. Artisterna kommer både att spela en del av sina stora hits men också spela en hel del tillsammans som blir speciellt för just turnén. Publiken har även den unika möjligheten att boka plats på båten och resa med artisterna. Nytt för i år är att Göta Kanal Rock är en huvudattraktion i "Göta Kanal - Sveriges längsta kulturvåg".

Vi fick en förmak av konceptet när vår utsände Tibor gjorde ett blixtnedslag på m/s Diana där bland andra Mikael Rickfors, Idde Schultz och Sulo bjöd på tonsäker spisning.

Dessutom trakterades gästerna med lokala läckerheter och kall dryck, så det enda som saknades var väl själva kanalen.

Vi hoppas kunna återkomma med en live-rapport från själva Kanal-Rocken när den är i full gång.

Turnéplan finns HÄR.

Skepp o Hoj,
man under bord...

 
<<<  Till Innehåll           Fortsätning på nästa sida>>>>>