Grand Hotel inviger nydesignade
sviter och rum. Stor fest. Sid 1 av 4
<<<  Till Innehåll

Foto:Peter Ortvik, Frontface.se, Nikon D7000. Event: Bindefeld AB

Storsatsning förstärker Grand Hotels ledande position.

Nu öppnar Grand Hotel 37 nya rum varav 6 nybyggda och omgjorda sviter för att möta våningen i den ursprungliga delen av den vackra hotellbyggnaden och syftet med arbetet är att förstärka Grand Hotels position som ledande hotell. Ar 20I5 siktar Grand Hotel på att tillhöra de tio bästa hotellen i Europa.

Kunglig utsikt Grand Hotel har varit hem för celebriteter. Storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Läget är det bästa tänkbara. Vid vattnet mitt emot Stockholrns slott och Gamla Stan, Här finns den klassiskt svenska Verandan med sittsmörgåsbord.
Mathias Dahlgrens Guide Michdin-belönade restauranger och den grandiosa Cadierbaren.
För rekreationen står Grand Hotels nordiska spa med exklusiva och välgörande behand-lingar. Heta bastubad och en separat fitness-avdelning för gäster med höga krav.

Grand Hotel är medlem i The Leading Hotels of the World och erbjuder 330 rum varav 39 ståndsmässiga sviter. Där utöver har Grand Hotel 24 lokaler som kan användas för så väl fest som konferens.
Grand Hote! har alltid varit i framkant och fortsätter nu att leda utvecklingen inom hotell i Norden.

-- Ombyggnationerna på paradvåningarna ett och två är ett naturligt och viktigt steg i vår satsning på att tillhöra de bästa hotellen i Europa. Säger Marie Louise Kjellström. Vd Grand Hotel. När de nya rummen öppnas invigs också ett nytt styrsystem för värme, kyla och belysning för att på ett mer effektivt sätt hushålla med energi och samtidigt öka gästkom-forten. Bland annat har det satt sin nya fönster som bättre hanterar solens strålar.

Vid sidan av detta förprogrammeras golvvärme. Belysning i rummen och korridorer med hänsyn till om det finns en incheckad gäst samt vilken tid på dygnet det är.

Hängiven arkitektur Inför Grand Hotels ombyggnation genomfördes ett digert researcharbete för att hitta de företag som var bäst lämpade för uppdraget. Resultatet blev ett samarbete mellan arkitektföretaget Tengbom och inredningsarkitekterna Wallt o Wall. Arkitektföretaget Tengbom vet vad det innebär att bevara Grand Hotels historia och känsla vid renoveringsarbeten.

 
<<<  Till Innehåll           Fortsätning på nästa sida>>>>>