Galapremiär för filmen "Jag saknar Dig" med flera nya lyckade aktörer. <<<  Till Innehåll

Foto:Peter Ortvik, Frontface.se, Nikon D7000.  Festarrangör: ZAP Events

Förväntningarna från oss i pressledet var inte så väldigt höga inför smygpremiären av Anders Grönros nya film ”Jag saknar Dig”.
Alltför många gånger har man stått och plåtat nykomlingar som ”vill men inte kan än”, så man blir lätt luttrad när det gäller svenska filmer med "nya stjärnskott".
Desto mer glädjande när filmen var slut och det samlade intrycket var: ”Wow, det här var ju riktigt bra och dessutom många fina insatser av de rätt okända aktörerna.

Filmen handlar om Tina och Camilla, ett enäggstvillingpar i 14-årsåldern. Uppbyggnadsskedet av filmen kan kännas lite mano-hysteriskt men det är nog den effekten det skall ha. När sedan den ena av tjejerna tragiskt omkommer, påkörd av grannpojken, antar filmen en helt annan stämningsfärg och man stramar upp sig i bänkraden för att inte missa en enda nyansskiftning.

Thomas Hanzon och Birthe Wingren gör en bra gestaltning av det desperata föräldraparet, som inte har det så lätt på något sätt. Ola Rapace roll som kurator känns från början inte så trovärdig men det beror nog mest på att man nyligen sett honom i komediTV-serien om Båstads-tennisen, där han är ”värsta playern”. På slutet av filmen hittar han rakt in. Alla de unga aktörerna i filmen, har varmt omfamnat sina rollfigurer, så det är onödigt att betygsätta dem separat. Ett extra plus i kanten får dock sångaren i filmbandet AiluCrash (du får se vem som spelar hans roll när du ser filmen, för det gör du väl?) för sina insatser där han spelar ut en känsloexplosion sällan sedd.
Frontface ger
”Jag saknar Dig"
betyget FFFF
(fyra av fem).

Följande kan ses på mingelbilderna: Erica och Hanna Mofjäll, Thomas Hanzon, Birthe Wingren, Ola Rapace, Tom Ljungman, Ludvig Nilsson, Anders Grönros, Jonathan Johansson, Janne Schaffer, Sara Varga, Göran Stangertz och Kajsa Ernst, Anna Bergendahl, Alexander Bard, alice Svensson, Anne-Lie Rydé och många fler.

 
<<<  Till Innehåll