Bakom kulisserna på modelltävling-
en "Super Model Of The World, s 1
<<<  Till Innehåll

Foto / Fotomontage:  Frontface.se  Nikon D300

Efter många månader av castings, inspelningar och tissel-tassel är det äntligen premiärdags för filmatiseringen av Jens Lapidus bästsäljande bok ”Snabba Cash”. Det hela inleddes igår kväll med Nordisk Films egna smygvisning för specialinbjuden publik och skådespelare samt filmcrew. Alt skedde i relativ hemlighet på biograf Victoria, Götgatan, Stockholm.

Frontface redaktion var naturligtvis också inbjuden och det var med högt uppskruvade förväntningar vi slog oss ned i salongen, efter att ha träffat de tre huvudpersonerna strax innan.>
Joel Kinnaman har huvudrollen som JW, en snygging som pluggar på Handels i Stockholm, men som på helgerna frotterar sig med rikemansbrats och därför kör svarttaxi för att kunna hålla skenet uppe att han har det bättre ställt än i verkligheten.

I svarttaxikretsarna är det inte långt till grövre kriminalitet och JW halkar in i en eskalerande spiral av brottslighet, där jugge-maffian står mot en gruppering av lationos och araber. Snart är ett högt och farligt spel igång och JW sitter som en nyckelbricka i mitten.
Joel Kinnaman är strålande i sin roll, hans blick speglar tydligt alla känslonyanser och man känner sig hela tiden nära honom i handlingsutvecklingen.
Dragomir Mrsic som spelar en hårdför serbisk torped, är också en pärla. Det är rätt kul att träffa honom ”live” efter att ha sett hans våldsamma framfart i filmen, det blir nästan en paradox, då han till det yttre inte alls motsvarar den rollfigur han skickligt gestaltar.

Den tredje nyckelpersonen, är Matias Padin i rollen som Jorge,
en latino-gangster som bryter sig ut ur fängelset och sedan lever underground. Matias visar även han en imponerande arsenal av kroppsspråk och känsloexplosioner.

Vi har inte läst boken, så ingen jämförelse med den men visst känns stotylinen och scenernas kapitelindelning ganska ”bokbundna”. Kameratekniken är närgången och snabbväxlande, så att man håller ett bildspråkstempo som motsvarar de nervösa ryckiga individer som gestaltas.

 
 
 
<<<  Till Innehåll