Linda Ström releasekonsert
på Mosebacke 22 feb.
<<<  Till Innehåll

Foto / Fotomontage:  Frontface.se  Nikon D300  Text: Peter Ortvik.Köp skivan direkt på nätet HÄR.

Igår kväll, måndag den 22 februari, stod en ensam kandelaber på Mosebackes scen och väntade på en artist som släppte ett mycket intressant album i veckan.

Linda Ström, även känd som sångerska i ”Cookies and Beans”, gör debut som soloartist med en skiva som inte bör lämna någon oberörd. De flesta har redan hört den första singeln, ”Ingen Väg Ut”, ett känslofyllt och desperat rop från någon som insett att förhållandet är kört i botten och inte går att rädda.

Hela albumet vilar på mörka pålar. Om det är självupplevda historier som berättas, är det tunga minnen som ligger på Lindas axlar.
I låten ”Men Du”, berättar Linda om ett kommande möte med någon hon älskat och där mötet är på andra sidan…”Du får hälsa till Elvis, skåla med John Wayne, dansa med Marilyn…

En stund innan gårdagens spelning, satte jag mig med Linda vid ett bord i ett angränsande rum för att prata lite.

Linda, ditt album är ju mycket tajt, rent konceptuellt. Man skulle tro att det är samma låtskrivare till alla spår men så är inte fallet?


- Nej, det stämmer. De som skrivit spåren jag själv inte är delaktig i, känner mig mycket väl, vet har jag fungerar och dessutom har jag varit mycket noga när jag valt ut materialet till albumet. Jörgen Kjellgren och Charlie Persson vet precis vad som får mig att ticka och vårt samarbete har varit ytterst tajt.

Även på musiksidan verkar det som om ni är mycket tajta.

- Det stämmer, jag har fantastiska musiker med mig. Dessutom har min producent Jerker Eklund har stor del i att soundet blivit det jag strävat efter.

Vad har hänt sedan förra torsdagen, då plattan släpptes?


- Vi har gjort TV-soffa och testat till Svensktoppen med ”Ingen Väg Ut”, så nu får vi se vad som händer.

Strax skall Linda up på scenen, så efter att ha fått en hälsning till Frontface läsare på albumomslaget, lämnar jag henne ifred.
Spelningen är nästan magisk, hennes hesa röst trollbilder publiken och man suger i sig varje stavelse av de starka texterna. Oavsett hur den kommersiella marknaden tar emot Linda Ströms nya album, så har det gjort ett djupt intryck hos oss.

 

 
 
 
<<<  Till Innehåll