ELMIA Inspiration
Hårmässa 2010.  Sid 1 av 7
<<<  Till Innehåll

Foto  Daniel Eliasson, www.spotpix.se , nikon D3s   Text: Jeanette Malmsten


Den 20-21 mars kom tusentals frisörer från hela landet till Jönköp- ing för att ta del av inspiration från flera
av de stora hårkreatörerna.

Först ut på scenen var Patrik Lernberger, en välkänd från Gör om mig, i SVT:s GoKväll. Han bjöd på en fantastisk show. Patrik hämtade mycket av sin inspiration från 30-, 60- och 90-talet, tango och Buenos Aires. Modellen Ann-Marie fick en ny dramatisk look på scen med mycket löshår, löshår är något som Patrik använder sig av i stor utsträckning. Han vill göra varje dag till en fest och tycker att man ska undvika slentrian. Lernberger ser fram emot en höst med mycket lockar, färg, accessoarer och make up. Är man snygg på utsidan blir man också en vackrare person på insidan, resonerar han.

Näst i tur var Grazette of Sweden med Gunilla Andersson Gustavsson i spetsen. Deras tema var för året förförelse, förälskelse och kärlek. "Mysterious Attraction - All you need is love" bjöd på en show med mycket attityd och i kärlekens tecken även ett brudpar som i slutet hånglade ganska friskt på scenen.

Avslutade visningarna första dagen gjorde NOIR Stockholm, de satsade på häftiga frisyrer med mycket volym och avancerade futuristiska hårupp- sättningar. Hasse Nilsson inspireras av de stora modehusen och arbetar med att knyta samman hår- och modevärlden.

Dag 2 inleddes med Elie Malki (Årets frisör 2009). ”Man in the Mirror” inspirerades av hur världen ser ut idag och med denna upp- manade han till soli-daritet, empati och omtanke. En annor- lunda men givande visning.

Toni&Guy Sweden presenterade under ledning av Simon Raby en trendig show med inrikting på svenskt mode och frisörskap. Man visade 4 olika typer av frisyrer. Synonymt för dessa var att det inte ska vara för snällt.

Sist men inte minst var det dags för Team Björn Axén att beträda scenen. Man visade årets trender genom två inriktningar. Björn Axén och Urban by Björn Axén . Klassiska Björn Axén med Johan Hellström som huvud- kreatör, bjöd på en visning med fantastiska uppsättningar samt vackra kreationer signerade Lars Wallin. Urban by Björn Axén hade mer fokus på färg och klippningar.  >>>

 
 
 
<<<  Till Innehåll