Xtreme Lashes, ett sätt att få långa
semipermanenta fransar. Sid. 1 / 2.
<<<  Till Innehåll

Foto och text: Nathalie O Noori, Skindeepblogg.se

Under ett besök på Beautymässan 2010, fastnade jag framför en monter där något nytt och spännande pågick. Det var lite svårt att se exakt vad, eftersom det dels var flera åskådare runt omkring och dels svårt att exakt vad som pågick.

Det visade sig vara en tjej med ytterst flinka fingrar som med stor säkerhet utförde ögon-fransförlängningar på ett sätt jag aldrig tidigare sett. Jag fann det hela intressant, en riktig utmaning, så jag stannade kvar i montern och pratade med Lash Stylisten när hon avslutat demonstration-en. Vi kom överens om att jag skulle höra av mig om jag ville gå utbildningen och så blev det.

För ett par månader sedan gick jag då kursen "Xtreme Lashes" som anordnades av Suziie Hawsho på en hårsalong belägen vid Gubbängstorget 119 i Gubbängen, strax utanför Stockholm. För att man skall bli Xtreme Lashes-stylist måste man vara nagelteknolog, make-up artist, spa /hudterapeut eller frisör.

Utbildningen är två heldagar lång, med både teori och praktik.

Xtreme Lashes är ett amerikanskt företag där grundaren heter Jo Mousselli . Hon startade företaget 2005 och från början var företaget hemmabaserad men nu finns det i 50 länder.
Suziie äger rätigheten för Xtreme Lashes i Sverige och det endast hon som får utbilda nya stylister.

Hur gör man då för att få långa och täta fransar? Semi-Permanent Eyelesh Extensions är enskilda syntetiska fransar som fästs en och en på dina egna naturliga fransar. Varje syntetisk frans har en avsmalnande spets med en tjock bas och är böjd för att likna en naturlig frans. Man fäster noggrant och precist en fransförlängning på varje naturlig frans, en åt gången, med totalt 60 till 120 fransförlängningar per öga.

Artikeln fortsätter på nästa sida >>>>>

 
<<<  Till Innehåll