Senaste Flugan till Nyår ärslips
men vet du hur slipsen skall dras?
<<<  Till Innehåll

Foto  Frontface.se  Nikon P7000  Text: Peter Ortvik.    Översta slipsarna: NK MAN, nedre raden: privata.

I En fluga gör inget Nyår, så varför inte prova en vass ”slirre” den här gången?
Nyår sfester brukar ofta vara synonymt med smoking och därmed fluga. Det är dock inte alla som har en smoking (även om varje ”riktig karl” borde ha en, eller hur Mr Bond?) eller som trivs i en sådan och då faller flugan till golvet.

Slips låter vid första tanken rät trist men det finns flera variabler i användandet av en ”socitetssnara” som lätt kan förändra den saken. För det första behöver man inte ha den åtdragen över en skjorta som är knäppt hela vägen upp i halsen. En uppknäppt skjorta med löst sittande slips ger en lagom avslappnad och nonchig men ändå välklädd look. För den som vill se ännu lite mer ”laid-back”, kan slips även kombineras med en piké eller öppensydd skjorttröja (se bilden nedan).

Själva slipsen har ju också möjlighet att berätta en historia, både rent konstnärligt och även om bäraren. T.ex. finns här en otroligt häftig möjlighet för duktiga graffitikonstnärer att skaffa en inkomst-bringande plattform och kunna uttrycka både sina egna känslor och även av kunden beställda motiv.

I butik kan det vara svårt att hitta annat än vad som kan beskrivas som ”affärsslipsar”. Frontface tog en vända på stan och de vi fann vara coolast, hittade vi på NK MAN. Du kan se den snygga kvartetten överst till vänster. En sådan slips kostar runt tusenlappen men du behöver bara en och den blir aldrig omodern, det är bara upp till dig att kombinera den efter övrigt mode.

Tillhör du de som gillar att sticka ut eller har speciella intressen, så låt din slips tala om det.
På bilderna till vänster ser du några privata varianter:
- BUSS PÅ! Denna fick jag av en god vän som var bussförare.

- BACKGAMMON.
En handmålad slips i neonfärger från det glada 80-talet när alla spelade "BG".

- I GET A KICK OUT OF THIS. En klassisk Tae Kwon-Do slips (inte ett svart bälte), som jag fick av min tränare, GrandMaster Lim. Won-
Sup.

-KATTEN OCKSÅ!
Kommentarer överflödi-ga- En vinnare i alla lägen. 
<<<  Till Innehåll