Änglagård - tredje gången gillt.
Galapremiär på Rigoletto, sid 1 / 4
<<<  Till Innehåll

Foto  Frontface.se  Nikon D7000    Event: ZAP Events

Innan du ser den här filmen:
-Se del 1 och del 2 först…


I veckan var stora delar av den svenska skådespelareliten inbjuden till Galapremiären av Colin Nutleys tredje besök
på Änglagård. Hälften av dem var där som ingående figurer i filmen. Eftersom det till stor del är samma aktörer i samtlige tre delar, ger det en klart större totalupplevelse att ha sett de två första innan man hugger in på den nya.
bygger på att man ser alla tre, eftersom de två första är lättillgängliga på DVD.

Den nya filmen är snyggt filmad och har bra ljud. Dock känns det som att den nya effektmusiken i filmen är överarbetad och alltför bombastisk (och hög) för att passa in i en så jordnära film som denna. Samtliga aktörer gör en bra insats och Molly Nutley är inget undantag. Den största överraskningen är nog Lindy Larsson som spelar pastorsadjunkten Kristoffer. Förutom att agera, har han en unik och bedövande känslig sångröst som förhoppningsvis tas omhand av någon internationellt gångbar öåtskrivare.

På andra kanten finns de två rutinerade arbetshästarna Jakob Eklund och Sven Wollter. Bägge dessa herrar gör vad de förväntas prestera men det går liksom att klippa ur dem ur Änglagård 3 och klistra in dem i vilken annan film eller TV-serie de gjort tidigare eller tvärt om. Eklund både låter och ser ut som Johan Falk till hundra procent (”Va´Faaaan…) och Wollter har tagit med sig Van Weeteren in i storstugan lika tajt. Känns lite tvådimen-sionellt rent karaktärs-mässigt men det kanske är sådant som går hem ute i landet?

Filmen har sin givna plats som avslutande tredjedel i trilogin och knyter väl ihop säcken, även om det kanske skulle vara kul att se en del 4 med titeln ”Änglagård – Konflikt i Paradiset”. Vi skall inte avslöja så mycket om innehållet, då vi tror att det är många som vill
gå ovetande från de två första till den tredje delen.
Frontface ger Änglagård – Tredje Gången Gillt, betyget FFF,
(där det tredje F:et helt går till Lindy Larssons superba insats och Mollys debut), då den gör precis vad den skall, avsluta på ett snyggt och trovärdigt sätt.

Reportaget fortsätter
här >>>>> 
<<<  Till Innehåll      Fler bilder på nästa sida      >>>