35000 åskådare vid åters upplaga av Red Bull Flugtag. sid 1 av 2. <<<  Till Innehåll

Foto  Frontface.se  Nikon P6000


Söndag vid lunchtid började Kungsträd-gården och området bakom Operan att fylla med nyvakna, något bakis-och-skakis vibrerande stockholmare (plus alla andra...)

Det blev en stor folkfest utanför det kungliga slottet när 4:e upplagan av svenska Red Bull Flugtag avgjordes under söndagen. Tiotusentals besökare fick se bland annat en flygande dalahäst, börskrasch och en rosa gris mestadels krascha rakt ned i Strömmens svalkande vatten men med ett par undantag också flyga riktigt långt. Förhandsfavoriten ”Team MIFFO” med Chalmersstudenter fick se sig slagna i ingenjörskonst efter att det vinnande laget ”Naval Extreme Yeah!” med KTH-bakgrund svävade iväg och landade efter 20 meter.

På andra plats kom ”Luftens hjältar” från Åmål som med en jättelik röd tjur i frigolit tog sig nästan lika långt som vinnarna och på tredje plats kom Malmölaget ”Limhamns Dragonflies” med en enorm trollslända i plast. Många av årets tävlande lag har lagt mellan 500 – 1000 timmar på sina farkoster för att få uppleva en flygtur på några sekunder.

För besättningen som vann väntar en heldag i ett ultralätt flygplan och gyrokopter. Lagets pilot Simon Börjesson kan även se fram emot ett flygcertifikat för ultralätt flygplan.

Carolina Gynning och Mogge höll igång mikronsnacket utifrån banan och Adam Tensta var Juryns ordförande och koordinator uppifrån jurytornet.
Bland juryns medlemmar fanns även Arne Hegerfors, som med jämna/ojämna mellanrum dök in med riktigt bra/dåliga skämt.

Som press fick vi möjlighet att under en kortare stund ligga ute mes en liten båt för att få andra vinklar men då missade man själva rampfärden och fick bara med ekipagen precis när de föll över kant och magplaskade.

 
 
<<<  Till Innehåll