Skumma lagar utomlands. <<<  Till Innehåll

TText &  foto: Skyscanner

Skyscanner.se avslöjar hur du håller dig inom lagens gränser i olika länder

Tidigare den här månaden introducerade Italien mer än 150 mer eller mindre underliga lagar för "allmän säkerhet", vilket möttes med förvåning av både turister och den italienska pressen. En av lagarna tillämpas i Vigevano, nära Milano, och förbjuder människor att sitta i skuggan vid foten av ett lokalt monument; vilket nyligen innebar en obehaglig överraskning för ett lokalt par, som fick böta 160€ vardera för att ha suttit ner ett ögonblick för att vila sig i skuggan.

Det sista semesterfirare vill uppleva på semestern är lagens långa arm. Men med allt fler destinationer världen runt som börjar bli striktare mot turister som inte följer lokala regler, lönar det sig att känna till vad som gäller innan man bokar flygresortill andra länder. Skyscanner.se tar den här veckan en närmare titt på några av världens mest underliga och ovanliga lagar; för att hjälpa svenska turister att undvika trubbel på semestern.

Singapore
I ett försök att hålla gatorna i den supereffektiva staden Singapore rena, beslutade myndigheterna 1992 att helt förbjuda tuggummi. Håll dig alltså hellre till en minttablett om du vill fräscha upp dig efter middagen.

Eraclea, Italien
Många semesterfirare tar sig till sandstranden vid Eraclea, nära Venedig, för att slippa horderna av turister i "staden på vattnet". Tyvärr måste de som tycker om att bygga sandslott tänka om – i Eraclea är det förbjudet.

Amsterdam, Nederländerna
En underlig lucka i lagen gör att det är förbjudet att röka tobak på allmän plats, som t.ex. kaféer, i Amsterdam; medan att blossa på ren cannabis är helt lagligt.

Florida, USA
För den som är ung, fri och singel i Florida och gillar att hoppa ut från flygplan på sin fritid, kan det löna det sig att vara försiktig – här kan ogifta kvinnor som hoppar fallskärm på söndagar hamna i fängelse.

Schweiz
Schweizarna måste ha utmärkt koll på urinblåsan efter middagen; att spola i toaletten i den egna lägenheten efter kl. 22:00 är nämligen olagligt. Det är också mot lagen för en man att kissa stående efter 22:00, men vi är lite osäkra på hur detta skulle kunna bevisas i domstol.

Eboli, Italien
För smekmånadspar är det kanske bäst att undvika att hyra bil i Eboli, strax söder om Neapel - att kyssas i ett fordon i rörelse kan nämligen innebära böter på upp till 500€. Det är ett enkelt sätt att kyssa farväl till semesterpengarna.

Capri, Italien
Lokalbefolkningen i Capri i norra Italien sätter stort värde på lugn och ro. Efter införandet av ett förbud mot "högljudda skor", greps nyligen ett par bara för att de hade på sig störande flip-flops. Det är tydligt att myndigheterna i Italien sätter ner foten i år.

Alabama, USA
Lokalbefolkningen i Alabama verkar ha blind tro på sin körförmåga, men trots detta har den sydliga amerikanska staten infört en lag som säger att det är olagligt för en förare att köra bil med förbundna ögon.

Dubai, Förenade Arabemiraten
Dubai kan med sina lyxiga resorter och fantastiska stränder verka som den idealiska platsen att tillbringa en romantisk semester på, men bli inte för tillgiven – att kyssas offentligt är olagligt och många turister har fallit offer för den här lagen under de senaste åren.

Sydostasien
Doften från durianfrukten, som finns i Brunei, Indonesien och Malaysia; är så otroligt stark att den är förbjuden på många offentliga platser i Sydostasien. Även om lagen inte är väldigt strikt, är det troligen säkrast att undvika att ta med en durianfrukt tillbaka till hotellet.

Skyscanner är en flygsökmotor som söker igenom hundratals flygbolag och resebyråer för att hitta de absolut bästa tillgängliga flygpriserna i världen, som t.ex. flyg till Madrid och flyg till Stockholm . Använd vårt smarta verktyg för att hitta de billigaste dagarna att flyga på och de billigaste destinationerna att flyga till.

 
 
<<<  Till Innehåll