Naken på semestern? <<<  Till Innehåll

TText &  foto: Skyscanner

Nyheten om att flygbolagen kommer att öka bagageavgiften till runt 450 kronor per flygning,
har fått många att fundera på vad de kan göra för att minska bagageavgiften på sina flygresor - semestra naken är ett alternativ.

STOCKHOLM, Sverige - Man kan spara mycket på att packa lätt. En opinionsundersökning visade nyligen att 2% av Skyscanners användare har bokat en nakensemester - bara för att slippa betala den dyra bagageavgiften!

Att packa för en nakensemester är enkelt. Man behöver inte en massa kläder som tar upp plats; kom bara ihåg att packa ner mängder av solskyddskräm! Flygsökmotorn Skyscanner.se tipsar om fem destinationer där du kan semestra utan kläder.

Nakenbastu – Kotiharju, Helsingfors, Finland
Finländarna har länge gillat att basta nakna tillsammans med vänner och landet ståtar med ett genomsnitt på en bastu för varje hushåll. Kotiharju Bastu påstår sig vara den enda kvarvarande allmänna bastun i Helsingfors som fortfarande värms upp av en vedkamin; och bastun rekommenderas starkt - om du gillar att ta av dig kläderna och svettas tillsammans med 30 andra.

Nakengolf – La Jenny, Frankrike
Naturistresorten La Jenny i sydvästra Frankrike har Europas enda nakna golfbana och är den rätta platsen om du är sugen på att utveckla din golfteknik. Det finns sex hål fördelade på nio hektar och driving range både inom- och utomhus. Golfare bör vara försiktiga med golfswingen och vilka bollar de slår på.

Nakenby – Costa Natura, Spanien
Den här lilla byn på Costa Del Sol har runt 200 lägenheter och var det första naturistsamhället i Spanien där naturister kan njuta av friheten att semestra på en lugn, avskild plats med andra nakna. Flyg till Spanien och njut av Costa Naturas faciliteter med uppvärmd swimmingpool, volleybollplan, tropiska trädgårdar - och en massa naturister.

Nakenfestival – Okayama, Japan
Varje år flockas 9 000 lättklädda män på gatorna i staden Okayama för att fira nakenfestivalen Hadaka Matsuri. Händelsen är en viktig Shinto-tradition, som även har blivit populär bland turister; som ansluter sig till lokalbefolkningen endast iklädda korta höftskynken. Festivalen kulminerar i att deltagarna berör en "speciell naken man" som tros kunna ta bort all otur. Hadaka Matsuri bör inte förväxlas med penisfestivalen Kanamara Matsrui, som är något helt annat.

Nakendykning
Varför inte dyka naken? Som om det inte är spännande nog att upptäcka den vackra världen under vattnet, erbjuder företaget Buff Divers dykning "med eller utan klädsel" runt om i världen. Dykningen sker uppenbarligen inte i kallt vatten, så man kan förvänta sig tropiska platser och varma hav. Men se upp för brännmaneter, taggiga sjöborrar och havsålar! Om Skyscanner:

Skyscanner är en flygsökmotor som söker igenom hundratals flygbolag och resebyråer för att hitta de absolut bästa tillgängliga flygpriserna i världen, som t.ex. flyg till Madrid och flyg till Stockholm . Använd vårt smarta verktyg för att hitta de billigaste dagarna att flyga på och de billigaste destinationerna att flyga till.

 
 
<<<  Till Innehåll