Filmstjärnan anita Ekberg ombord
Costa Atlantica på jubileumsfest.
<<<  Till Innehåll

Foto  Frontface.se  Nikon D300 och Nikon D300 och Nikon P6000


1960 hade Fellinis film ”La Dolce Vita” premiär, I den kvinnliga huvudrollen fanns den blonda och yppiga stjärnan Anita Ekberg, som några år tidigare vunnit Fröken Sverige och sedan arbetat som mannekäng, tills hon blev upptäckt framför ett skyltfönster i Beverly Hills. Resten är historia.

Anita Ekberg bor i Italien men till detta 50-års jubileum, medföljde hon den lyxiga kryssaren Costa Atlantica (som du kunnat läsa mer om på sidorna strax före den här.)
Under den stora presskonferensen som hölls i fartygets magnifika teater, visade hon att tungan är vass och att hjärnan hänger med, även om kroppen inte längre orkar så mycket.

På frågan om vad hon tyckte om bröllopet mellan HKH Victoria och Prins Daniel, svarade hon ” bröllopet är en stor skandal, helt ”outrageous”, som hon uttryckte det.
”Att kasta ut så mycket pengar på en sådan tillställning, när det finns så många svenskar som lever på en ytterst torftig pension, där de knappast kan äta sig mätta och leva värdigt”.
den samlade pressen visste inte riktigt hur den skulle ta emot dessa ord, så en pinsam tystnad spred sig i lokalen, varvid Mrs Ekberg åter tog till orda:
”Det känns som om ni inte håller med mig om att det är viktigare att ta hand om sina medborgare än att göra en stor överdådig fest, är det så ni tycker, jag har ju inte fått en enda applåd för det jag svarade…”.

På det hela taget var Anita Ekberg mycket vass i sina svar, det märks att hon fortfarande inte ger så mycket för ”svenskheten” inom sig, hon lägger hellre krut på att tala om sitt italienska liv.

Efter avslutad presskonferens ledsagades hon av fartygets kapten genom casinot och Atriumet (där ett antal tavlor med henne som motiv hänger) in till Ristrante Tizziani, där vi alla samlades för en välregisserad 3-rätters lunch plus efterrätt och kaffe.

Då fick vi alla en liten
provsmak av det ljuva Livet (La Dolce Vita)
ombord Costa Atlantica.

Skepp Ohoh!

 

 
 
<<<  Till Innehåll