Mr. TIBORFOTO i Paris -
på Gourmand Cookbook Awards |
||||||||||||||||||
<<< Till Innehåll | ||||||||||||||||||
Foto / Fotomontage: TIBORFOTO.com Nikon D300 |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Vid Gourmand World Cookbook Awards 2008, blev Sverige femma i världen i medaljligan bakom USA, Storbritannien Frankrike och Spanien. Cointreau Likören som familjen uppfann och tillverkar sedan 1849. Årligen ges det ut ca.26.000 kokböcker & vinböcker i världen. År 2008 lämnades in över 1.000 böcker till tävlingen från 54 länder. Intresset för mat har ökat tack vare alla matlagningsprogram och receptsamlingar. |
||||||||||||||||||
Hur många kokböcker har du själv hemma? |
||||||||||||||||||
Jörn Ek från Arvid Nordquist & Mr. Edouard Cointreau, Richard Juhlin & Co, Karsten Thurfjäll & Gert Klötzke
vid prisceremonin på Comédie Francaise. |
||||||||||||||||||
Att vinna GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS ger prestige men även klirr i kassan tack vare merförsäljning värden över. En av länderna där matintresset och efterfrågan på kokböcker har ökat tack vare GOURMAND är Kina. Imponerande är att det finns 15 TV stationer som endast producerar matprogram. Kina blir värdland i år på världens största bokmässa i Frankfurt (13-18 oktober 2009) samt att GOURMAND |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Sverige är bland de främsta i världen när det gäller kokkonst. GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS vice president är en svensk BO MASSER (f.v.) med Catherine Baschet från Le Gordon Bleu akademin och nästa generation EDOUARD COINTREAU junior som kommer att fortsätta traditionen vidare. På efterfesten såg jag ett bekant ansikte, (mitten) JIM BITTERMANN från CNN tillsammans med alltid-stiliga PAT THOPMSON som är producent på Cable News Int. Till sist en av vinnarna som snart kommer att besöka Stockholm och bjuda på det bästa skottska köket samt whisky-provningar från restaurang CRAGGGAN MILL, |
||||||||||||||||||
Efter prisutdelningen bjöds vi på Moliére´s pjäs ” Den inbillade sjuke” och som avslutning bjöds endast det bästa av det bästa: Champagne Gosset och världens bästa Cognac Frapin. Mer info på TIBORFOTO | ||||||||||||||||||
<<< Till Innehåll |