<<<  Till Innehåll
Flanderns huvudstad Brugge
gör mig cho klad i sinnet...

Foto / Fotomontage:  Frontface.se  Nikon D300

CHOKOLATE IS ROCK´N`ROLL!

Om jag säger Belgien, vad tänker du då på?
Choklad, öl, EU, ostron, Bryssel… allt rätt men vi skall till västra Flanderns huvudstad BRUGGE. En trevlig, och spännande stad som påminner om Venedig, med många smala kanaler och gränder. Staden hade sina glansdagar på 12-13 hundratalen och idag ges besökarna en spännande blandning av historia, kultur och kulinariska möten. Här verkar en av Flanderns häftigaste chokladtillverkare, Dominique Persone, som driver
The Chocolate Line sedan 1982.

 
 
 
 
 
 

Jag mötte Dominique i maj 2009. Då visste han inte att hans bok "CACAO en expedition i Mexico" - skulle bli korad till världens bästa i sin kategori av GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS i Paris.
Här är Dominique vid prisutdelningen med Jean-Piere Gabriel, som är medförfattare till boken.


Han kallar sig även SHOCK - O – LATIER, dår han blandar smaker och aromer på ett överraskande sätt.
Eller vad sägs om smaker som passionsfrukt, med lime och vodka eller en tequila CHOC-tail.
Dominique blev världsberömd när han, Mick Jagger och resten av Rollings Stones sniffade hallon-kakao-snus.

Karin Andersson får testa hans uppfinning, doseraren som man använder när man vill sniffa kakao.

Mer info påThe Chocolate Line

Att beställa en Hein…ken anses vara en synd i Flandern. Det är kattpiss för belgarna.

Öl skall vara öl. Satsa på en säker kort, Brugse ZOT från DE HALVE MAAN bryggeriet eller de otaliga andra märken som finns att tillgå. Drick och njut med stil. Öl anses vara flytande bröd och njutningsmedel.

Kontakta den Belgiska Turistbyrån för mer information.

Om du vill pröva belgiska ölsorter här hemma innan du reser då skall du besöka "BELGOBAREN" samt läsa FRONTFACE´s artikel från 2008. Klicka här >>>

Vi ses i ett belgiskt kloster..där den RIKTIGA ölen regerar.

<<<  Till Innehåll