|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nr
5 2007 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto:
© Nathalie Noori, Nikon D 80. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
För
tusen åre sedan etablerade Benedictineordens munkar ett palatsliknande
kloster för religiös meditation
och jordbruksutveckling. Det är den anläggningen vi befinner
oss på här.
Badia
a Coltibuono är en av de vackraste anläggningarna på
vår resa, med prunkande trädgårdar, örtagård
och en fantastisk restaurang med naturskön omgivning. Ansvarig
och ägare till anläggningen är
en mycket intelligent, intressant och parant kvinna, Emanuela
Stucchi Prinetti (bilden ovan till höger).
Emanuela tog själv emot oss tillsammans med sina charmiga och busiga
hundar.
Hennes två bröder har var sitt ansvarsområde inne på
anläggningen: matlagningskurser respektive restaurangchef.
Här finns även 36 rum "Bed and Breakfast", där
man kan övernatta om man till exempel har bokat in sig på en
helveckas kurs i matlagning hos Emanuelas bror.
Familjen Stucchi Prinetti har satt sin prägel på området
sedan ett och ett halvt århundrade tillbaka. Deras filosofi kombinerar
kultur, tradition med inre harmoni och kunskapsförmedling.
Under vårt besök och Emanuelas föreläsning om hela
Coltibuono-konceptet, märks tydligt att det inte bara är söljande
ord utan där finns täckning för det som sägs. Vi kände
oss både kroppsligen och andligen berikade när vi så
småningom lämnade den natursköna anläggningen bakom
oss. |
|
|
|
|
|
|
|
Här ses en liten del av de mycket välskötta
trädgårdarna. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nere i katakomberna fann vi flytande skatter daterade ända
från 1937 och framåt. |
|
|
|
|
|
|
|
I trädgården kunde vi även på plats prova
druvorna. Vid vårt besök var de dock inte helt mogna.
Nedan vänster: Emanuela testar doften på en 1970 års Chianti
Classico.
Nedan mitten:
Köksmästaren och personalen tar emot våra komplimanger för
en magnifik måltid, inte minst glassen nere till höger. "Suck". |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Badia a Coltibuono
Chianti Classico
Riserva 2003 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Detta utsökta vin har en vackert klar rubinröd färg
och doftar bland annat körsbär, viol och svartpeppar.
Rund, varm men samtidigt friskt elegant smak, fyller upp gommen perfekt och
lämnar en rik eftersmak efter sig, som pockar på snabb påfyllning.
Ta dig tid att lära känna detta vänliga och generösa vin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bakåtpilen tar dig till sid 10a.
Fortsättning på nästa
sida, klicka på högerpilen >>> |
|
|
|
|