Nr 5 2007
Sid10Q

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

För tusen åre sedan etablerade Benedictineordens munkar ett palatsliknande kloster för religiös meditation
och jordbruksutveckling. Det är den anläggningen vi befinner oss på här.
Badia a Coltibuono är en av de vackraste anläggningarna på vår resa, med prunkande trädgårdar, örtagård och en fantastisk restaurang med naturskön omgivning.  Ansvarig och ägare till anläggningen är
en mycket intelligent, intressant och parant kvinna, Emanuela Stucchi Prinetti (bilden ovan till höger).
Emanuela tog själv emot oss tillsammans med sina charmiga och busiga hundar.
Hennes två bröder har var sitt ansvarsområde inne på anläggningen: matlagningskurser respektive restaurangchef.  Här finns även 36 rum "Bed and Breakfast", där man kan övernatta om man till exempel har bokat in sig på en helveckas kurs i matlagning hos Emanuelas bror.

Familjen Stucchi Prinetti har satt sin prägel på området sedan ett och ett halvt århundrade tillbaka. Deras filosofi kombinerar kultur, tradition med inre harmoni och kunskapsförmedling.
Under vårt besök och Emanuelas föreläsning om hela Coltibuono-konceptet, märks tydligt att det inte bara är söljande ord utan där finns täckning för det som sägs. Vi kände oss både kroppsligen och andligen berikade när vi så småningom lämnade den natursköna anläggningen bakom oss.

Här ses en liten del av de mycket välskötta trädgårdarna.

Nere i katakomberna fann vi flytande skatter daterade ända från 1937 och framåt.

I trädgården kunde vi även på plats prova druvorna. Vid vårt besök var de dock inte helt mogna.
Nedan vänster: Emanuela testar doften på en 1970 års Chianti Classico.
Nedan mitten:
Köksmästaren och personalen tar emot våra komplimanger för en magnifik måltid, inte minst glassen nere till höger. "Suck".

Badia a Coltibuono
Chianti Classico
Riserva 2003

Detta utsökta vin har en vackert klar rubinröd färg och doftar bland annat körsbär, viol och svartpeppar.
Rund, varm men samtidigt friskt elegant smak, fyller upp gommen perfekt och lämnar en rik eftersmak efter sig, som pockar på snabb påfyllning. Ta dig tid att lära känna detta vänliga och generösa vin.

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>