Nr 5 2007
Sid10k

Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto: © Nathalie Noori, Nikon D 80.

Ovan: Theresa Severini bjöd på ett mycket gott, kanske resans bästa, rosévin, som välkomstdrink.
Ovan höger: Lungarottis vinexpert berättar och guidar oss runt ägorna.

Cantina Lungarotti grundades 1962 av Giorgio Lungarotti i staden Torgiano mellan Perugia och Assisi
Hans två döttrar, Theresa och Chiara är två av de mest framstående kvinnorna i den italienska vinindustrin.
Chiara är ekonomiansvarig för Lungarotti och även ordförande i Italiens Vin & Turism Organisation.
Theresa koncentrear sig på marknads- export- , design- och grafisk framställning inom företaget.

Vi träffade Theresa i Lungarottis egen butik- och kontorsbyggnad. Hon är en skönt avslappnad person med lätt till ett leende. Det var intressant att höra henne förklara sin inställning till hur viktigt valet av etikettsutformning och även vikten av att ha ett "total package" att sälja. Många av de vinmakare vi träffade,  samt även de övriga experterna som var med på resan, hade svårt att föstå våra frågor angående detta. De inriktade sig endast på själva vinet och ville egentligen inte acceptera att något annat än vinet självt kan påverka framgången.
Theresa, däremot, har sedan sju år tillbaka, arbetat fram en design och ett färgval som gör att Lungarottis olika viner skiljer sig markant från mängden och det på ett mycket positivt sätt.

Svensk agent: Carovin.

Till vänster:  lungarottis sponsrar flera kvinnliga konstnärer som ställer ut sina verk utefter vägarna som omger vinplantagerna.

Nedan:Här ses tydligt hur väl genomtänkt Theresas idéer om design och färgval har genomförts på några av de olika produktlinjerna.

Till höger: Etiketten till Giubilante 2004 har designats av den kände målaren Piero Dorazio:

Det känns som om Theresa och Lungarotti har fått ett försprång gällande tanken att "ögat smakar först" inom vinindustrin. Något för många av de andra att ta efter.

Efter guidningen bjöds vi in till ett mycket elegant värdhus, Hotel Le Tre Vaselle, där även själva vinprovningen avhölls i samband med en fantastisk måltid.
John bidrog till stämningen genom att överraska oss alla som barpianist.
Nathalie bidrog även hon till att förhöja stämningen
hos personalen. på
Hotel Tre Vaselle.

Roland visade tydligt att han uppskattade maten, det var dubbla portioner av det mesta.

Då Theresa själv inte kunde närvara, fick hennes medarbetare Sabrina ta över den tunga uppgiften.
När John avslutat sin pianokonsert, såg han till att hjälpa henne med den sociala biten, helt utan att klaga...

Lungarotti Castel Griffone 2006 är ett av de bästa roséviner vi testat. Baserat på sangiovese- och Canaiolodruvor, ger detta laxrosa vin en upplevelse redan i flaskan. Smaken är ungdomligt fräsch, känns på något sätt "Fashion" och lär kunna bli en riktigt stor succé runt rivierans tummelplatser för de rika och bortskämda i Saint Tropez, Monte Carlo och Nice. SALUT!

Bakåtpilen tar dig till sid 10a.         Fortsättning på nästa sida, klicka på högerpilen >>>