|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nr
5 2007 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foto: © SHOOTMEAGAIN Peter Ortvik, Nikon D2X. Foto:
© Nathalie Noori, Nikon D 80. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovan: Theresa Severini bjöd på
ett mycket gott, kanske resans bästa, rosévin, som välkomstdrink.
Ovan höger: Lungarottis vinexpert berättar och guidar oss runt
ägorna. |
|
Cantina
Lungarotti grundades 1962 av Giorgio
Lungarotti i staden Torgiano mellan Perugia och Assisi
Hans två döttrar, Theresa och
Chiara är två av de mest framstående
kvinnorna i den italienska vinindustrin.
Chiara är ekonomiansvarig för Lungarotti och även ordförande
i Italiens Vin & Turism Organisation.
Theresa koncentrear sig på marknads- export- , design- och grafisk framställning
inom företaget.
Vi träffade Theresa i Lungarottis egen butik- och kontorsbyggnad. Hon
är en skönt avslappnad person med lätt till ett leende. Det
var intressant att höra henne förklara sin inställning till
hur viktigt valet av etikettsutformning och även vikten av att ha ett
"total package" att sälja. Många av de vinmakare vi träffade,
samt även de övriga experterna som var med på resan, hade
svårt att föstå våra frågor angående detta.
De inriktade sig endast på själva vinet och ville egentligen inte
acceptera att något annat än vinet självt kan påverka
framgången.
Theresa, däremot, har sedan sju år tillbaka, arbetat fram en design
och ett färgval som gör att Lungarottis olika viner skiljer sig
markant från mängden och det på ett mycket positivt sätt.
Svensk agent: Carovin. |
|
|
|
|
Till
vänster: lungarottis sponsrar flera kvinnliga konstnärer
som ställer ut sina verk utefter vägarna som omger vinplantagerna.
Nedan:Här ses tydligt hur väl genomtänkt Theresas idéer
om design och färgval har genomförts på några av de
olika produktlinjerna. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Till höger: Etiketten till Giubilante 2004 har designats
av den kände målaren Piero Dorazio:
Det känns som om Theresa och Lungarotti har fått ett försprång
gällande tanken att "ögat smakar först" inom vinindustrin.
Något för många av de andra att ta efter. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Efter guidningen bjöds vi in till ett mycket elegant värdhus,
Hotel Le Tre Vaselle, där även själva vinprovningen avhölls
i samband med en fantastisk måltid.
John bidrog till stämningen genom att överraska oss alla som barpianist.
Nathalie bidrog även hon till att förhöja stämningen
hos personalen. på
Hotel
Tre Vaselle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Roland visade tydligt att han uppskattade maten, det var dubbla
portioner av det mesta.
Då Theresa själv inte kunde närvara, fick hennes medarbetare
Sabrina ta över den tunga uppgiften.
När John avslutat sin pianokonsert, såg han till att hjälpa
henne med den sociala biten, helt utan att klaga... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lungarotti Castel Griffone 2006
är ett av de bästa roséviner vi testat. Baserat på
sangiovese- och Canaiolodruvor, ger detta laxrosa vin en upplevelse redan
i flaskan. Smaken är ungdomligt fräsch, känns på
något sätt "Fashion" och lär kunna bli en riktigt
stor succé runt rivierans tummelplatser för de rika och bortskämda
i Saint Tropez, Monte Carlo och Nice. SALUT! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bakåtpilen tar dig till sid 10a.
Fortsättning på nästa
sida, klicka på högerpilen >>> |
|
|
|
|
|
|