Tommy Nilsson Live @ Viking Cinderella – del 1: Spelningen

Tommy Nilsson har verkligen en ”signaturröst. Det är omöjligt att ta miste på hans suveräna pipa, dess nyansrika skiftningar och den djupa raspen återspeglar alla små skiftningar i låtarnas textinnehåll.

Torsdagskvällen ombord Viking Cinderella, visade sig ha en bublik klart mer mogen än under helgerna. Detta hindrade dock inte att det dansades friskt på dansgolvet och att på den fränre halvan av samma golv packade sig publiken tätt, lagom tills att Tommys band, som för kvällen bestod av
Hasse Sjölander Trummor, Sven Lindvall Bas, Sven-Gunnar Petersson Keyboards/Sång
Andreas Rydman Gitarr, Anders Lundström Keyboards/Gitarr/Percussion/Sång. Tillsammans med den utmärkte ljudteknikern Mats Nilander, skapade en ljudbild som var den bästa vi hört ombord det festiva fartyget.

Alla låtar man förväntat sig, fanns naturligtvis med, även ett antal från Så Mycket Bättre och publiken var med på noterna när Tommy skapade den ”osynliga lina” som skapar den magiska stämning varje liveartist vill få till.
Efter extranummer var det dags för fika och nattmacka och vi bestämde att ses dagen efter för intervju och en avslappnad fotosession. Intervjudelen kommer senare i ett separat reportage och den  vill du INTE missa, det kan vi lova.

Här nedan kan du känna av lite stämning och känsla från den lyckade spelningen med en av Sveriges absolut bästa sångare, som vi lyckönskar till den nya vår han nu upplever. Får du chansen, häng på nästa gång Tommy Nilsson och hans band uppträder. Skepp O ´Hoj!

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Tommy och hans band fick trängas med både sina egna och kvällens coverbands instrument. Bra tajming och duktiga instrumentalister, gjorde att allt satt som en smäck… Oavsett vilken låt Tommy sjöng, kändes känslorna ända ner i hårrötterna. Två Tvillingsjälar bland publiken… Andreas Rydman Hasse Sjölander -God Morgon..God frukost. Frontface Chefredaktör Peter Ortvik  intervjuade Tommy och lurade sedan med stjärnan till lämplig fotoplats, där denna första bild togs av Micael Engström. Tommy Nilsson med sin vapendragare, kompis och medproducent Snygg-Anders Lundström.
Vår koordinator Marie fick sig en riktig björnkram av Tommy. Tror inte hon duschat sedan dess…eller kanske har hon det? Tommy känner Micael Engström väl, sedan dennes tid som tidningsfotograf. Micke videofilmade intervju och valda delar av spelningen. Vi hoppas kunna visa upp en mix i det kommande intervjureportaget

Frontface Team:
Micael Engström, video
Marie Johansson, koordinator
Peter Ortvik, intervju och foto.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/