Galapremiär För SuperSwede – Med Emerson Fittipaldi Som Hedersgäst

I veckan som gått, deltog Frontface i Galapremiären av SuperSwede, den spelfilmslånga dokumentären om racerföraren Ronnie Petersons liv och F-1 cirkusen omkring honom, Emerson Fittipaldi med flera under 70-talet.

Vi han själva inte stanna kvar för att se filmen men talade med Christer Gustafsson efteråt, Christer som själv hade nöjet att träffa stjärnorna under ett stort F-1 lopp i Buenos Aires 1974 (se bilden av den ”souvenir” som han har kvar sedan tillfället. Så här tycker Christer om filmen:
”Helt fantastisk! Otroligt välgjord och överraskande att man fått ihop så mycket äkta material från den tidsepoken, att det verkligen känns som en riktig film, inte bara löst sammansatta dokumentärklipp. Inne i biosalongen var det knäpptyst, man kunde höra en knappnål falla. Det kändes som om man var tillbaka i den aktuella tiden för händelseförloppet”.
Emerson Fittipaldi och Christer Gustafsson under Galapremiären i måndags.

Under Galapremiären dök den gamle F-1 Legendaren Emerson Fittipaldi upp med familj ocg allt. Sr Fittipaldi kröp villigt ned i sittbrunnen på den F-1 bil, en John Player Special, som är av samma modell som Ronnie Peterson körde fram till sin fatala krasch.
Även Ronnie Petersons dotter, Nina Louise Peterson,var på plats och såg märkbart rörd ut.
Tack till Petré Event för inbjudan.
Ronnie Petersoms dotter Nina Peterson. Emerson Fittipaldi

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/