Fadime-Galan på Berns – Trist att den skall behövas men det gör den…

I söndas var det”Fullt Hus” i stora salen på Berns Salonger, när Fadime-Galan drog in och gjorde ett fantastiskt ebenemang med många både intressanta, kunniga och även humorfyllda talare. Detta balndades upp med finstämda artistframträdanden av hög kvalitet, bland andra: Lisa Nilsson, Afro-Dite och Gigi Hamilton.

Många timmar och ömma fötter senare, kunde man sammanfatta det hela som ett mycket lyckad Gala (tack Alexander Erwik med team för inbjudan) och i eftertankens kranka blekhet surrar det naturligtvis:
-Det är för j…t att det skall behövas en sådan här gala men så är det när religiöst-, kulturellt- och våldsbetingat patriarkat inte kan låta förnuftet regera.

Vi på Frontface vill som en parantes i sammanhanget berätta, att redan 1994, startade Frontface cheftredaktör Peter Ortvik dem ideella föreningen Kreativ Kultur (www.kreativ-kultur.se) med plattformarna ”Artister Mot rasister”, ”Stoppa Gatuvåldet” (www.Stoppagatuvaldet.se) och ”Fashion For Integration”, där Ortvik tillsammans med Nathalie Ortvik-Noori och en grupp medlemmar, arrangerade stora event/galor i bl.a Kungsträdgården med upp till 40.000 åskådare fram till 2004. Under flera år jobbades även aktivt mot Kvinnlig Könsstympning (som ofta kallas ”omskärelse”, vilket vi tycker är förkastligt).

Det som redan då föreföll underligt i våra öron, var att över huvud taget dra in ordet ”Heder” i sammanhanget. Vi har alltid känt och känner fortfarande, att man ”ger bort” ett positivt ord till en avskyvärd företeelse. Ett stort misstag, enligt hela Kreativ Kultur.

Här nedan kan du se en serie bilder från Fadime-Galan, hoppas även DU kan tänka dig stödja deras arbete.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. Det är heller INTE tillåtet att beskära/klippa bilder.  All webbtrafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.
Alexander Erwik hade fullt upp, både i mingelhörnan och uppe på scenen. Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Jessica Folcker värmde upp innan sitt grymma scenframträdande. Nyamko Sabuni är tungt engagerad i föreningens styrelse. Fru Minister på plats. Frontface reporter Berkeh med Annika Jankell. Det var ett tag sedan vi träffade Yohio. …som berättade att han numer bor i Tokyo…Sayonara… Det är skönt med positiva aktörer. Tina Leijonberg med bodyguuard. Björn Ericsson med fru. Jennie och Anders är alltid på topp. Les Schulmans sont arrivée Lars Leijonborg fraterniserade med Berkeh. Annika Dopping hann in innan programstart. Designer Camilla Thulin med sällskap. Lill-Marit Bugge var lite blyg men vi kidnappade henne med sällskap. Gladys, Blossom, Jesica …och så hamnade Frontface Berkeh med som 4:e Afro-Dite…eller? Kishti Tomita till höger med riktigt cool väninna. Malin Arvidsson inkl. ”sidekicks”…eller ”Wingmen”..? Lilla Jasmine Kara med förrädiskt oskyldig blick… Tack skall ni ha för att ni släppte in oss… Programstart i en fullsatt salong.
Gigi Hamilton i full frihet…still got STYLE… Annie Lööf Lisa Nilsson Alexander Erwik hade många papper att hålla reda på denna afton. En lång rad ambassadörer, inklusive Christer Fuglesang. Afro-Dites finalpass höjde definitivt pulsen på tillställningen. Gladys del Pilar Jessica Folcker Blossom Tainton Nisti Sterk i sin kända ”mono-Dialog”.   Jan BjörklundAdvokat Elisabeth Massi Fritz tal innehöll ord och inga visor. Starka applåder följde.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/