Glöm bort ”Mitt Kök”, den mässan finna inte längre. Nu heter den ”Sthlm Food & Wine” och Frontface besökte den i helgen som passerade. Både gamla bekanta och nya uppenbarelser gav tillsammans ett habilt intryck av en mässa som har framtiden för sig. Med två kameror, turades fotograf Nicke Sabelström och Chefredaktör Peter Ortvik om att prova allt från olivoljor till kroppkakor. Följ med oss på en smakrik tour.Sabalan AB bjöd på helt fantastiska oliver från Grekland.Deras Kalamata-oliver med piri-piri, satte fart på smaklökarna till den milda grad att även pannan blev fuktig. Tur att mässan även innehöll drycker… Kvartetten från Olja Oliv, Erstagatan i Stockholm, visade upp ett brett urval av fina olivoljor,
vilka vi kommer att återkomma till i ett senare reportage.Förutom ovan nämnda olivoljor, lanserades även extremt goda Biscotti Praio från Antonio Mattei. Mandelsmaken var välbalanserad och inte alls så söt som man ofta annars kan drabbas av. Snabbt hopp över Ölandsbron… -Vassego´…låt det smaka… …och det gjorde det. Dessa kroppkakor är helt klart de bästa vi någonsin ätit. Kvalteten på det rimmade sidfläsket innuti, får högsta betyg, helt utan synliga fettinslag. Fråga efter Ölandskroppkakor hos din lokale handlare, kanske har du tur…Mässans fräschaste Balsamico (enligt oss).
Vi hann tyvärr inte se Plura in action på scenen… men vi sprang in ihonom mellan montrarna. Två bilder på Plura… det måste ju bli Plura-lis… Strax därefter, sparrade vår kamera med pugilistmästaren och köttfärssåsens obestridde konung, Paolo Roberto. Paolo hade naturligtvis med sig sin bok ”Pizza & Pasta”. -Va? Inga boxhandskar? Konkurrensen om uppmärksamhet var mördande… Nåja, så farligt var det nog inte ändå. La Zie olivoljan, är enligt Paolo, en av hemligheterna bakom hans goda mat. Olle Palmén från Hammarby Handboll, på väg till Gogrilla grill o senapsdemo……där vi fann tre STARKA anledningar att stanna till och dra efter andan.Man kan ju inte laga god mat utan ordentliga verktyg och där ingår ju även pannor och kastruller. Koi visade upp ett stort utbud av både stål- och keramikstekpannor i hög kvalitet. Dessutom flera serier knivskarpa…knivar.Vad kan det vara som får den gode Nicke att le så lyckligt? Man får inte missa efterrätten… Bubbies är en glassprodukt från Hawaii, bestående av vansinnigt smarriga ”tillplattade kulor” i en mängd olika smakkombinationer. Här testas en av dem med kaffesmak. Det är svårt at sluta efter en… Stensåkra delikatesser, hade förutom sina sedvanligt grymma korvar, även med sig sin oefterhärmliga senap, som vi längtat efter sedan Grillfestivalen i Kungsan. Allting har en ände… utom korvaen som har två. Nicke önskade att Stensåkrakorven hade auto-refill. Organ-iserad olivoljeprovning hos Oli Oli. Mia Gustavsson visar här två favoriter. Dels den röda ”Rosso”, italiensk ekologisk Extra Virgin olja från Villa Zottopera, med smak av gräs, ruccola och tomat. Dels även den ljusa ”Amtro-76”, en fruktig italiensk olja från Filippi & Martini med inslag av mandel och kronärtskocka. Är det en juke-box? Nej, det är en coolt designad pizza-ugn. Något att ställa bredvid grillen invid swimmingpoolen..? N’r man lagat maten, serverat den och ätit klart, då återstår disk och rengöring. Ajax visade upp en serie nya produkter, som vi kommer att prova under tiden fram till Lucia och Frontface Julupplaga. Här kan du se lite av vad Ajax har att bjuda på, så köket och all utrustning blänker även efter de kulinariska utsvävningarna. Chefredaktör Ortvik hade några frågor om hur man får bortsvårare avlagringar på stekpannor. Photos: Nicke Sabelström, Peter Ortvik. © Frontface.se
Frontface besöker Sthlm Food & Wine – Del 1: Matprovning
Tidigare nummer
Kategorier
- Böcker / Tidningar
- Elektronik / Foto
- Event / Premiär / Gala
- Frontface testar
- Gott & Blandat
- Hälsa & Träning
- Hår / Skönhet / Tattoo
- Intervjuer
- Konst
- Krönikor / Redaktörn
- Mässor
- Mat & Dryck
- Mc / Bil / Motor
- Mode
- Mode & Design
- Musik & Film
- Nyheter-Politik
- Radio
- Resor / Internationellt
- Show & Teater
- Sport & Idrott
- TV Film och Video
Comments are closed.