Frontface besöker Sthlm Food & Wine – Del 1: Matprovning

_logoGlöm bort ”Mitt Kök”, den mässan finna inte längre. Nu heter den ”Sthlm Food & Wine” och Frontface besökte den i helgen som passerade. Både gamla bekanta och nya uppenbarelser gav tillsammans ett habilt intryck av en mässa som har framtiden för sig. Med två kameror, turades fotograf Nicke Sabelström och Chefredaktör Peter Ortvik om att prova allt från olivoljor till kroppkakor. Följ med oss på en smakrik tour.oliver_02Sabalan AB bjöd på helt fantastiska oliver från Grekland.oliver_01Deras Kalamata-oliver med piri-piri, satte fart på smaklökarna till den milda grad att även pannan blev fuktig. Tur att mässan även innehöll drycker…mat_001  Kvartetten från Olja Oliv, Erstagatan i Stockholm, visade upp ett brett urval av fina olivoljor,
vilka vi kommer att återkomma till i ett senare reportage.mat_005Förutom ovan nämnda olivoljor, lanserades även extremt goda Biscotti Praio från Antonio Mattei. Mandelsmaken var välbalanserad och inte alls så söt som man ofta annars kan drabbas av. mat_006Snabbt hopp över Ölandsbron…mat_007 mat_008 -Vassego´…låt det smaka… mat_012…och det gjorde det. Dessa kroppkakor är helt klart de bästa vi någonsin ätit. Kvalteten på det rimmade sidfläsket innuti, får högsta betyg, helt utan synliga fettinslag. Fråga efter Ölandskroppkakor hos din lokale handlare, kanske har du tur…balsamicoMässans fräschaste Balsamico (enligt oss).
balsamico-2mat_016Vi hann tyvärr inte se Plura in action på scenen… men vi sprang in ihonom mellan montrarna. mat_017Två bilder på Plura… det måste ju bli Plura-lis… mat_018Strax därefter, sparrade vår kamera med pugilistmästaren och köttfärssåsens obestridde konung, Paolo Roberto. mat_021Paolo hade naturligtvis med sig sin bok ”Pizza & Pasta”. mat_024-Va? Inga boxhandskar? Konkurrensen om uppmärksamhet var mördande… mat_025Nåja, så farligt var det nog inte ändå. mat_027La Zie olivoljan, är enligt Paolo, en av hemligheterna bakom hans goda mat. mat_030Olle Palmén från Hammarby Handboll, på väg till Gogrilla grill o senapsdemo…gogrilla…där vi fann tre STARKA anledningar att stanna till och dra efter andan.mat_031Man kan ju inte laga god mat utan ordentliga verktyg och där ingår ju även pannor och kastruller. mat_033Koi visade upp ett stort utbud av både stål- och keramikstekpannor i hög kvalitet. Dessutom flera serier knivskarpa…knivar.mat_015Vad kan det vara som får den gode Nicke att le så lyckligt? mat_034mat_015Man får inte missa efterrätten… Bubbies är en glassprodukt från Hawaii, bestående av vansinnigt smarriga ”tillplattade kulor” i en mängd olika smakkombinationer. Här testas en av dem med kaffesmak. Det är svårt at sluta efter en… mat_036Stensåkra delikatesser, hade förutom sina sedvanligt grymma korvar, även med sig sin oefterhärmliga senap, som vi längtat efter sedan Grillfestivalen i Kungsan. mat_037Allting har en ände… utom korvaen som har två. Nicke önskade att Stensåkrakorven hade auto-refill. mat_038Organ-iserad olivoljeprovning hos Oli Oli. mat_039Mia Gustavsson visar här två favoriter. Dels den röda  ”Rosso”, italiensk ekologisk Extra Virgin olja från Villa  Zottopera, med smak av gräs, ruccola och tomat. Dels även den ljusa ”Amtro-76”, en fruktig italiensk olja från Filippi & Martini med inslag av mandel och kronärtskocka. mat_046Är det en juke-box?  Nej, det är en coolt designad pizza-ugn. Något att ställa bredvid grillen invid swimmingpoolen..? mat_047N’r man lagat maten, serverat den och ätit klart, då återstår disk och rengöring. Ajax visade upp en serie nya produkter, som vi kommer att prova under tiden fram till Lucia och Frontface Julupplaga. mat_048Här kan du se lite av vad Ajax har att bjuda på, så köket och all utrustning blänker även efter de kulinariska utsvävningarna. mat_050Chefredaktör Ortvik hade några frågor om hur man får bortsvårare avlagringar på stekpannor. mat_051Photos: Nicke Sabelström, Peter Ortvik. © Frontface.se

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/