Utanför Factory Nacka Strands-mässan ringlade sig kön lång redan ett par timmar innan öppning av årets version av Stockholm Beer & Whiskey Festival, den 25:e i ordningen. Pressens infomöte startade tidigare än allmänhetens tillträde, så inne i hallarna var det lugnt och lätt att få utställarnas uppmärksamhet. men först till jubileumsmötet i ”Maskinhallen”.
Ytterligare ett, mer smakinriktat, reportage finner du HÄR.
Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se. All trafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.
Festival-General Marianne Wallberg hälsar alla välkomna. Prominenta gäster på plats: Edward Blom och snett bakom i gul skjorta: Frontface egen ölexpert, Christian Nissen. Bordet är dukat. Talarna avlöste varandra. Här, representerande Kaltenberg, Prins Luitpold Prinz von Bayern, President för König Ludwig International GmbH & Co. KG. Prins Luitpold gav en elegant sedjdel som 25-års present till Marianne. Prins Luitpold Prinz von Bayern Från S:t Eriks Bryggeri med Bryggmästare Jessica Heidrich och Kocklandslagets Kalle Bengtsson.Haakan B. Guldkula och Richard Juhlin berättar om Guldkula champagne. Besök från Australien och Jacobs Creek. Inte fullsatt men en intressead skara åhörare avpress och proffs. Vinnare av ”Årets Ölpersonlighet”: den mustaschprydde Jörgen Hasselqvist.Här tillsammans med jurypanelen som röstade fram honom som vinnare. Samma som ovan, här vid Jubileumslogotypen. Haakan B. Guldkula och Richard Juhlin vid Guldkula Champagne roll-ups.Marianne med killarna ovan. Edward Blom i egen hög personlighet.Lennarth Anemyr, Bryggmästare/Brewmaster hos Åbro, presenterar årets vinnare i bryggeritävlingen ”SM i Hembrygd: ett 12%-igt Bocköl , ett kraftpaket som får gomseglet att dansa breakdance. Bryggmästarens Samma Klaus.Vi kan rekommendera att boka en kartong inför storhelgerna i december. Prova den gärna som ett alternativ till en avec.Med Åbros monter i bakgrunden. Frontface ölexpert Christian Nissen suger upp lite bakgrundsinfo från Bryggmästare Lennarth Anemyr. Som balansvikt till ovanstående Bock, testade vi även Nils Oscars alkoholfria Julöl. Riktigt god. Gör julbordet lite lättare. Alphyddan, Erstavik och Skuru är några av de ”sessions” som kommer från Nacka Bryggeri (”Bryggeri Vid Bryggan”). Hos ST eriks Bryggeri fick vismaka på en liten läckerbit, som väl komplementerade dryckerna. ST Eriks Svart Super Saison är en lakritsbetonad mörk härlig ”godisöl”. Spännande för den som vill prova något utöver det vanliga. Kanske ett alternativ till desserten? Mässan/Festivalen hade naturligtvis mycket att visa upp men vi var tyvärr tvingade att prioritera annat arbete.
Så, vill du själv botanisera, är det öppet även denna vecka 6-8 oktober (tors-lör).
Comments are closed.