Stockholm Beer & Whiskey Festival firar 25-års jubileum. Frontface var naturligtvis där.

beer_0001Utanför Factory Nacka Strands-mässan ringlade sig kön lång redan ett par timmar innan öppning av årets version av Stockholm Beer & Whiskey Festival, den 25:e i ordningen. Pressens infomöte startade tidigare än allmänhetens tillträde, så inne i hallarna var det lugnt och lätt att få utställarnas uppmärksamhet. men först till jubileumsmötet i ”Maskinhallen”.
Ytterligare ett, mer smakinriktat, reportage finner du HÄR.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se.   All trafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.
beer_0002Festival-General Marianne Wallberg hälsar alla välkomna. beer_0003Prominenta gäster på plats: Edward Blom och snett bakom i gul skjorta: Frontface egen ölexpert, Christian Nissen. beer_0004Bordet är dukat. beer_0005Talarna avlöste varandra. beer_0007Här, representerande Kaltenberg, Prins Luitpold Prinz von Bayern, President för König Ludwig International GmbH & Co. KG. beer_0009Prins Luitpold  gav en elegant sedjdel som 25-års present till Marianne. beer_0011Prins Luitpold Prinz von Bayern beer_0012 beer_0013Från S:t Eriks Bryggeri med Bryggmästare Jessica Heidrich och Kocklandslagets Kalle Bengtsson.beer_0015Haakan B. Guldkula och Richard Juhlin berättar om Guldkula champagne. beer_0017Besök från Australien och Jacobs Creek. beer_0018Inte fullsatt men en intressead skara åhörare avpress och proffs. beer_0019Vinnare av ”Årets Ölpersonlighet”: den mustaschprydde Jörgen Hasselqvist.beer_0020Här tillsammans med jurypanelen som röstade fram honom som vinnare. beer_0021Samma som ovan, här vid Jubileumslogotypen.  beer_0022Haakan B. Guldkula och Richard Juhlin vid Guldkula Champagne roll-ups.beer_0023Marianne med killarna ovan. beer_0027  Edward Blom i egen hög personlighet.beer_0029Lennarth Anemyr,  Bryggmästare/Brewmaster hos Åbro, presenterar årets vinnare i bryggeritävlingen ”SM i Hembrygd: ett 12%-igt Bocköl , ett kraftpaket som får gomseglet att dansa breakdance. Bryggmästarens Samma Klaus.beer_0030Vi kan rekommendera att boka en kartong inför storhelgerna i december. Prova den gärna som ett alternativ till en avec.beer_0031Med Åbros monter i bakgrunden. beer_0032 beer_0033Frontface ölexpert Christian Nissen suger upp lite bakgrundsinfo från Bryggmästare Lennarth Anemyr. beer_0036Som balansvikt till ovanstående Bock, testade vi även Nils Oscars alkoholfria Julöl. Riktigt god. Gör julbordet lite lättare. beer_0037Alphyddan, Erstavik och Skuru är några av de ”sessions” som kommer från Nacka Bryggeri (”Bryggeri Vid Bryggan”). beer_0038Hos ST eriks Bryggeri fick vismaka på en liten läckerbit, som väl komplementerade dryckerna. beer_0039ST Eriks Svart Super Saison är en lakritsbetonad mörk härlig ”godisöl”. Spännande för den som vill prova något utöver det vanliga. Kanske ett alternativ till desserten? beer_0040Mässan/Festivalen hade naturligtvis mycket att visa upp men vi var tyvärr tvingade att prioritera annat arbete.
Så, vill du själv botanisera, är det öppet även denna vecka 6-8 oktober (tors-lör).

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/